De ce a devenit engleza o limbă internațională?

426Întrebare: De ce a fost aleasă engleza ca limbă de comunicare internațională?

Răspuns: La un moment dat, Anglia a luptat cu Germania pentru extinderea influenței pe teritoriul american și au fost create astfel de condiții prealabile încât limba germană trebuia să prevaleze. Drept urmare, astăzi am fi văzut întreaga lume vorbind germană.

Însă conducerea superioară a luat o astfel de întorsătură, încât lumea a mers pe ramura engleză a culturii, deși nu este departe de cea germană. Este doar mai deschisă, mai puțin închisă.

Germanii au vrut să-i înrobească pe toți cu forța, iar britanicii, practic și-au plantat propria cultură, propria lor limbă și prin urmare s-au răspândit într-un mod complet diferit. Germanii nu aveau scopul de a descoperi noi ținuturi și de a se stabili acolo. Scopul lor era doar să înrobească și să zdrobească.

Iar atitudinea engleză față de lume, față de descoperirea de noi pământuri, a fost mai de preferat și mai blândă și prin urmare a prevalat. Drept urmare, engleza este mai aproape de a fi corectată ca limbă internațională decât germana.

Și unde este folosită limba germană, cu excepția Germaniei și a unor țări din jurul ei? Nicăieri. Și asta în ciuda faptului că cultura germană a predominat întotdeauna în Europa. Regii englezi, austrieci și maghiari erau din Germania. În cele din urmă, acestea sunt toate popoare germanice.

Anterior, existau o mulțime de tot felul de triburi germanice care s-au unit nu cu mult timp în urmă. Dar astăzi nu mai contează.

Întrebare: Care este următoarea modalitate corectă de unire?

Răspuns: Acum nu va mai exista o cale de unitate între popoare, naționalități și limbi. Următoarea cale este o unificare generală forțată, din care nu putem scăpa.

Iar Cabala se va răspândi spiritual, ca o cultură spirituală. Oamenii vor fi atrași de ea indiferent unde s-ar afla pentru că, datorită nevoii lor interioare, vor simți că au nevoie de ea.

Din KabTV „Am primit un apel. Limba engleză”06.02.2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: