De ce a „distrus” Creatorul starea ideală?

Întrebare: De ce ar trebui să corectăm ceva care nu a fost stricat de noi cu bună știință?

Răspuns: Planul creației este predeterminat și noi suntem invitați să o corectăm, în același fel în care îi cumpărăm unui copil un puzzle sau un joc de construit obiecte din bucățele și-l îndemnăm să le asambleze pentru ca astfel să înțeleagă mai bine lumea și să se dezvolte.

De fapt nu corectăm nimic. Creatorul a creat inițial o stare ideală și apoi a distrus-o intenționat astfel încât, reconectând fiecare particulă cu celelalte, să ajungem la starea absolută de întreg. Cu alte cuvinte, ca rezultat al muncii noastre vom atinge plenitudinea stabilită în starea inițială.

Diferența dintre starea inițială și cea finală se află în conștientizarea noastră, în faptul că ne multiplicăm singuri și realizăm toate combinațiile, toate posibilitățile combinatorice dintre noi și astfel atingem starea de întreg, înțelegerea esenței interne a ceea ce a făcut de fapt Creatorul, motivația Sa, cu ce a umplut dorința și ce este în esență lumina.

Dobândind toate acestea, omul devine egal cu Creatorul în ceea ce privește înțelegerea sa, recunoașterea procesului creației, ridicându-se peste lumea materială la lumea forțelor, până la starea infinită și eternitate.

Este vorba de recunoaștere și realizare infinită, independente de parametrii timpului, spațiului și mișcării.

Din emisiunea KabTV “Bazele cabalei” 9/16/18

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed