De ce am primit toate astea?

Întrebare: De ce numeroasele probleme care cad pe cei sărmani care trăiesc virtuos, nu rănesc pe nimeni, și aceștia fac în continuare toate eforturile pentru a ajuta pe ceilalți? Este o pedeapsă pentru viața lor anterioară?

Răspuns: Oamenii au venit cu mai multe teorii despre pedepse pentru viețile lor anterioare și recompensele viitoare. De fapt, nimeni nu știe de ce ne loveste destinul.

Noi toți depindem unii de alții. Suntem cu toții într-o rețea. Noi toți reprezentăm un suflet comun al lui Adam; suntem un întreg! Sistemul global există în noi si este numit „Adam”.

Fiecare dintre părțile sistemului este responsabil pentru ceilalți. Corpul nostru funcționează în mod similar: dacă există o rană pe picior, doare întregul corp și nu ne putem gândi la nimic în afară de rană. În acest caz, capul și nervii depind de piciorul inflamat. Interdependența noastră se extinde la acest grad.

Lumea noastră este un sistem integral. De aceea, este necesar să se îmbunătățească întreaga lume, să se repare includerea noastră în fiecare altul și în restul sufletelor. Dacă veți face aceasta, veți începe simțindu-vă într-o stare perfectă și absolut confortabil.

Întrebare: Ce înseamnă corectarea includerii noastre în alte suflete?

Răspuns: Aceasta semnifică starea de „a iubi pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Înainte de a ne corecta complet noi, în întregime și reciproc, vom continua să punem întrebări despre motivele necazurilor pământești fără a putea să găsim răspunsuri adecvate.

Din Lecția Cabala în limba rusă 9/27/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: