De ce avem nevoie de Cartea Zohar?

527.06Întrebare: De ce era nevoie de Cartea Zohar? La urma urmei, există Tora, a cărei primă parte este scrisă de Moise. Este considerată fundamentală.

Răspuns: Ce este în Tora? Nu înțelegem nimic din ea. Iar dacă deschideți Zohar-ul, se spune că este un comentariu cabalist asupra Torei.

Ce înseamnă un comentariu cabalist? Moise a scris o carte cu adevărat fundamentală, dar este criptată. Există un cod unic, dar foarte profund. Este scris în așa-numitul limbaj al ramurilor.

Cabala explică ce este aceasta și ne ajută să înțelegem exact ce este inclus în cartea lui Moise. La urma urmei, Tora este percepută de toată lumea ca o creație pur artistică, povestind despre istoria unui trib străvechi. Este scris într-un limbaj narativ.

Iar Cabala ne învață să vedem prin aceasta rădăcinile superioare – forțele care provoacă acțiuni corespunzătoare în lumea noastră, să ne ridicăm la nivelul acestor forțe, să înțelegem sistemul care guvernează lumea noastră și să ne includem în acest sistem, astfel încât să putem gestiona în mod activ lumea prin el și să ne corectăm noi înșine și întreaga lume.

Din emisiunea de pe KabTV “Puterea Cărţii Zohar” #3

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed