De ce avem nevoie de metoda integrală ?

Întrebare: Cum putem să construim o relaţie corectă cu privire la diseminarea masivă a educaţiei integrale?

Răspuns: În primul rând, ne întrebăm dacă avem nevoie de ea sau nu ? Cu alte cuvinte, în primul rând, trebuie să ne explicăm nouă şi întregii lumi că, metoda educaţiei integrale este îndreptată spre aceste deficienţe care au căzut departe de noi şi că, dacă le reunim şi le conectăm la noi, vom avea ceva cu care ne întoarcem spre Creator. Numai atunci vom putea să-L descoperim.

Altfel, nu vom avea nimic cu care să ne întoarcem spre El. Dorinţele noastre sunt atât de mici, încât nu vom reuşi să ne conectăm între noi. Puterea conexiunii nu se găseşte în ele. Sunt atât de mici, încât noi suntem pregătiţi, cu dificultate, doar să nu ne deranjăm unii pe alţii şi nimic mai mult.

Puterea conexiunii se găseşte, mai ales, în al treilea şi al patrulea nivel al dorinţei, precum şi în jumătatea celui de al doilea nivel. Pur şi simplu, noi nu avem acest Aviut, această profunzime. De aceea este spus (Deuteronom 7:7):”Sunteţi atât de puţini între toate naţiunile”. Prin urmare, nu avem altă alegere pentru a ne ridica, trebuie să ne coborâm mai jos, mai profund şi să ne întoarcem spre marele public, spre oamenii obişnuiţi, deoarece există foarte mari dorinţe acolo. Sunt dispersate printre miliarde de persoane şi deci, mărimea şi profunzimea acestor dorinţe nu sunt resimţite. Dar, de fapt, aceste dorinţe urcă până la “domnia gloriei”, la Creator. Este necesar să începem să îi conectăm la nivelul “material”, pentru a uni dorinţele lor şi suferinţa în plan spiritual, în raport cu un grup. Şi apoi, vom da forma unei cereri care va ajunge la înălţimi apoi, în locul unei stări de micime, vom obţine o stare de măreţie în scopul de a dărui oamenilor, la nivelul “embrionar”.

Apoi, ei vor primi Lumina în aspectul Luminii Înconjurătoare, ca într-un uter şi într-o formă ca aceasta, ei vor începe să se dezvolte, chiar inconştient. Prin urmare, diseminarea către marele public este destinată asigurării că noi vom obţine de la ei lipsurile şi, cu ei, vom putea ajunge la Creator.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala, 15.11.2013, Discuţie cu privire la Congresul SUA

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: