De ce Cabala ignoră practicile spirituale?

559Întrebare: Deschiderea zonelor energetice, a chakrelor, a călătoriilor astrale și a meditației sunt practici spirituale fundamentale. De ce Cabala se limitează și le ignoră, de parcă tot ceea ce ține de magie ar fi fost îndepărtat special din ea?

Răspuns: Ceea ce există doar în capul tău, în misticism, în ideile și gândurile tale, nu se află în Cabala.

Cabala ar trebui să dea unei persoane un rezultat. Mai mult, acest rezultat trebuie testat prin experiență, în practică. Dacă acest lucru lipsește și există doar idei îndepărtate, atunci aceasta nu este știință.

Cabala vorbește despre cum ar trebui să ne schimbăm simțurile și face acest lucru în mod clar, într-o manieră reglementată, pas cu pas. Și în conformitate cu aceasta, vom simți o lume nouă în ele.

Ai putea spune: „Aceasta este și misticism”. Nu! Aceasta nu este misticism, deoarece aici calculez cât de mult îmi schimb egoismul, cât mă ridic deasupra acestuia, la ce nivel, cum și ce simt în același timp în următorul nivel al universului, care mi se dezvăluie mai sus de egoismul meu.

Și pot să mă întorc din nou și să mă ridic din nou. Iar celălalt face la fel și ne descriem asta unul altuia. Acest lucru este absolut real. Dar toate acestea trebuie simțite.

Multe științe se află la un nivel în care nu poți transfera nimic altui individ, fiecare trebuie să-l experimenteze cumva în sine.

Întrebare: Nu avem nevoie de călătorii astrale, meditație și deschiderea celui de-al treilea ochi?

Răspuns: În nici un caz! Personal, sunt o persoană foarte realistă din fire. Prima mea ocupație, chiar înainte de Cabala, a fost cibernetica biologică medicală. Nu-mi pot imagina că fac meditație: stând cu brațele încrucișate, cu ochii închiși și cufundându-mă în ceva.

Din emisiunea de pe KabTV „Întrebați un cabalist” de la KabTV, 31.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed