De ce Cartea Zohar a fost scrisă într-o peșteră?

720Întrebare: De ce rabinul Shimon și discipolii săi au trebuit să stea într-o peșteră pentru a scrie Cartea Zohar?

Răspuns: În primul rând, o peșteră este o stare specială. Există un microclimat foarte util pentru sănătatea umană. La urma urmei, suntem cu toții de pe pământ. Nu poți face nimic, totul este făcut din praf.

Anterior, oamenii locuiau în peșteri. Și uneori se ascundeau acolo. Au fost momente când trebuiau să se ascundă atât de dușmanii interni, cât și de cei externi, pentru că erau angajați în Cabala într-un moment în care poporul Israel căzuse deja de la nivelul spiritual la cel material.

Au început să apară cei care îi urau pe cabalişti. Au fost dați cabaliști autorităților străine, Romanii, iar atunci cabaliștii au fost obligați să-i evite pe oameni.

Dar principalul lucru sunt inamicii interni. Romanilor nu le păsa ce fac cei zece oameni săraci stând undeva într-o peșteră cu sulurile lor. Știau puțin despre asta. Dușmanii interni sunt evreii care i-au vândut.

În astfel de condiții a fost scrisă Cartea Zohar, o carte de o putere incredibilă, cu un volum de muncă enorm. Probabil că doar 5% din ceea ce a fost scris de ei a ajuns la noi.

Asta include comentarii cabalistice asupra tuturor părților constitutive ale următoarelor: Pentateuhul, Profeții și Sfintele Scripturi. Și avem doar o mică parte, un comentariu la Pentateuh. Dar chiar și asta este suficient!

Întrebare: Este un accident că a rămas doar un comentariu la Pentateuh?

Răspuns: Nu. Ce ne-a rămas așa a trebuit să rămână. Nu există nimic aleatoriu în lume. Absolut totul se manifestă sub influența forțelor superioare. Și ceea ce avem nevoie este ceea ce obținem.

Întrebare: De ce a existat un comentariu la prima parte?

Răspuns: Pentru că este fundamental, cel mai eficient. Și este cu adevărat suficient pentru noi. Nu am fi făcut față întregului volum care există în Cartea Zohar.

Este posibil ca în viitor să dezvăluim cumva restul. Poate se va manifesta cumva. Dar deocamdată, nu avem nevoie.

Din emisiunea de pe KabTV „Puterea cărții Zohar” nr. 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed