De ce Creator şi nu Dumnezeu?

Întrebare: Inna întreabă: „De ce spui mereu „‘Creator’ și nu „Dumnezeu”?

Răspuns: Pentru a separa numele „Dumnezeu”, care există în toate religiile, credințele și pentru toți oamenii în general, de Creatorul, pe care îl recunoaștem ca forță, Forța superioară, unică și perfectă care ne-a creat pentru un scop anume.

Dumnezeu este ceva care există deasupra noastră și cumva controlează totul. Iar Creatorul este tocmai cel care creează. În fiecare secundă, El creează această lume, o creează ca din nou. Creatorul este un concept mult mai personal.

Dumnezeu este ceva ca… Dumnezeu! El este în afara mea și El există în mod constant. Creatorul, însă, este obligatoriu, coercitiv și așteaptă ceva de la mine.

Întrebare: Ce așteaptă El de la mine?

Răspuns: Că voi începe să cer corectări de la El. Că voi descoperi că sunt complet dependent de El și numai El îmi poate da starea în care voi fi asemănător cu El.

Îi cer să facă ceva și El face. Iti poti imagina?! Pe de o parte suntem neputincioși și pe de altă parte guvernăm.

Întrebare: Înseamnă că nu pot face nimic singur?

Răspuns: Dar nici nimeni nu poate face nimic fără mine. Adică nu pot face nimic, dar fără să cer, să cer și să dau instrucțiuni, nimic nu se va întâmpla.

Întrebare: Dar cum o să întreb? Cum pot să-i cer Creatorului să facă ceva?

Răspuns: Forțează-L! „Fiii mei M-au învins.” În acest fel începem să simțim că suntem copiii Săi și că El ne-a creat tocmai pentru un asemenea rol. Toate acestea sunt desigur, uimitoare.

Întrebare: La început aţi spus „nu Dumnezeu”, pentru că Dumnezeu este pentru toți oamenii o percepţie.  personală. Nu vreţi ca o persoană să fie în această percepție?

Răspuns: Nu. Creatorul este cel care creează. El readuce la viață întreaga creație în fiecare moment. Acesta este motivul pentru care trebuie să reacționăm la asta în fiecare minut și să simțim și să vedem creația Creatorului în fiecare secundă.

Creatorul în ebraică este „Bo u-Reh” („Vino și vezi”). Trebuie să vii, să dezvălui și să vezi. Adică este un nume mai extins, care are în el mișcare.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 4/28/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: