De ce Creatorul a creat oamenii?

Întrebare: De ce a fost necesar sa se creeze acest proiect spiritual, Adam HaRishon (Primul Om)? Creatorul are dorinta de a crea ceva? Poate nu a terminat acest lucru?

Răspuns: Nu putem vorbi despre ceea ce a fost înainte de începutul creației sau despre ceea ce va fi după sfârșitul său. Suntem într-o anumită etapă pe drumul între începutul creației, care a fost în urmă cu aproximativ 14 miliarde de ani și sfârșitul acesteia. Ceea ce ne rămâne noua este să existam aici doar pentru o perioadă scurtă de timp pentru a deveni corectati. Au rămas doar 223 de ani.

Pe parcursul acestei perioade, trebuie să ajungem la sfârșitul corecției si cu aceasta totul se va termina.

Noi nu știm ce s-a întâmplat înainte de începutul creației, deoarece conceptul de timp nu a existat. De asemenea, nu știu ce se va întâmpla după sfârșitul corecției, deoarece nu va exista niciun concept de timp. Conceptul de timp există numai în cadrul acestei lumi, de la început până la sfârșit. Sfârșitul corecției este sfârșitul corecției egoismului global.

Noi nu știm de ce a fost creat  Adam HaRishon. Se spune că motivul pentru crearea creaturii este să-i dea bucurie și plăcere. Dar de ce trebuie să fie creat cineva să-i dea bucurie și plăcere? Logica dictează că ar fi mai ușor să nu creeze; nu sa creeze și sa nu-i dea placere. Noi nu știm motivul. Vom afla acest lucru cand vom ajunge la starea finală, atunci când toate instrumentele noastre de percepție vor fi pe deplin corectate, când de la egoismul nostru enorm vom crea pe deplin un sistem unificat unic numit Adam. Apoi, de la acest sistem cuprinzător și ideal, care este pe deplin  imaginea Creatorului, vom descoperi modul în care El a creat totul la început și de ce a creat un astfel de capăt.

Din 1995, înțelepciunea Cabalei a fost pusa în mâinile noastre. Așa că acum putem grăbi procesul prin efortul nostru personal și nu va trebui să așteptam încă 223 de ani.

Dacă aducem întregul sistem în echilibru, fiind asemănători și echivalenti cu Creatorul, totul va fi terminat. În cazul în care nu investim efort, atunci vom continua să mergem pe calea suferinței, până la sfârșitul celor 6000 de ani.

Din Lectia de Cabala în Limba Rusă 8/28/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: