De ce depinde capacitatea de a vedea viitorul?

962.2Întrebare: De ce natura ne ascunde informații despre viitor?

Răspuns: Pentru a crea în noi iluzia liberului arbitru. În Cabala, ghicirea este interzisă, dar oricum nu avem nevoie de ea. Trebuie doar să respectăm regulile de a ne apropia unul de celălalt în conformitate cu legile naturii.

Întrebare: Atunci de ce unor oameni li se oferă capacitatea de a prevedea viitorul?

Răspuns: Este pentru că au suflete diferite. Cu toții avem suflete diferite. Sunt suflete care sunt mai dezvoltate, mai puțin dezvoltate, mai sparte, mai puțin sparte și așa mai departe. În diferite suflete, există diferite căi către perfecțiune, spre urcarea la nivelul dăruirii, iubirii și conexiunii cu ceilalți, deoarece baza lor este diferită prin natura.

Întrebare: Totuși, existau oameni care puteau prezice viitorul. De exemplu: Wolf Messing, Nostradamus. De ce le-a dat natura o asemenea capacitate?

Răspuns: Acești oameni au un simț special. Cu toate acestea, nu există nimic supranatural în ei. Ce înseamnă un ghicitor? Este o persoană care vede puțin mai mult și mai departe decât oamenii obișnuiți. În același mod, un adult este un ghicitor pentru un copil. El poate spune copilului dinainte care va fi rezultatul a ceea ce se întâmplă acum.

Întrebare: Cum este posibil să prezicem viitorul dacă depinde de acțiunile oamenilor?

Răspuns: La nivelul nostru, totul depinde de persoană. Iar la un nivel superior, nimic nu depinde de el. Aceasta nu este o contradicție, ci într-adevăr la fel ca în cazul unui adult și unui copil.

Întrebare: Am auzit de la dvs. că înainte, când erau mai puțini oameni care doreau să se unească și să dezvăluie forța superioară, era posibil să se prezică cum se va dezvolta umanitatea în mod natural. Astăzi însă, când milioane de oameni au o astfel de oportunitate, viitorul nu mai poate fi prezis pentru că aceste milioane construiesc acest viitor.

Răspuns: Nu. Nici milioanele care construiesc acest viitor nu controlează nimic. Ei doar confirmă angajamentul lor față de legea dezvoltării naturale: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.

KabTV “Stări Spirituale” 10/26/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: