De ce este Cabala un mister pentru noi?

Baal HaSulam în „Introducere în studiul celor zece Sfirot” scrie: „Toate scrierile și cărțile tipărite sunt considerate obligatoriu Taamim ale Torei”…. „Și nu există nicio dezvăluire mai mare decât scrierea unei cărți”. „Partea numită „secretele Torei”,……nu veți găsi nici măcar o urmă din ele în toate cărțile de Cabala, în scrieri sau în tipărituri.”

Și este cu adevărat așa. De fapt, nu există niciun secret. Sunt pentru noi misterioase, fiindcă vorbesc despre așa niveluri de obținere, îmcât mintea noastră nu are nicio înțelegere.

Acesta nu este un sistem de coordonate, un nivel sau o dimensiune de matrice în care noi să existăm azi. Deci, să nu vă fie frică de nicio problemă. Avem în fața noastră multă urcare spirituală pentru a intra în astfel de stări în care să începem să revelăm așa numitele mistere.

Ele sunt obținute de o minte spirituală, nu de una obișnuită, care poate doar să adauge, să scoată, să multiplice și să împartă. O minte spirituală este o stare în care nu există timp, spațiu sau mișcare. O minte care servește egoismul nu este potrivită pentru așa ceva.

Aici este nevoie de o minte care muncește în calitatea de dăruire – în afara sinelui. Noi nu ne putem imagina o astfel de stare. Nu este un super-computer, ci o simplă stare de neatins pentru percepția noastră actuală.

Remarcă: Baal HaSulam scrie în „Introducere la Cartea Zohar” că dacă ne unim, dacă observăm partea interioară a Torei, atunci totul va fi bine, iar dacă nu, totul va fi rău. El scrie despre posibilitatea celui de al treilea și al patrulea război mondial. De fapt, majoritatea jurnaliștilor scriu azi deja despre ele.

Comentariul meu: Ce putem face? Am ajuns la sfârșitul drumului. Vorbim de mulți ani despre asta și azi toți încep să fie de acord.

Remarcă: Este rezultatul faptului că ne dezvoltăm natural, va fi rău, dar dacă studiem Cabala, totul va fi bine.

Comentariul meu: Nu, nu este doar studierea ei, ci implementarea ei. E o mare diferență. Pot să deschid o carte, să mă întind pe canapea și să aștept pacea lumii. Nu! Trebuie să îndeplinim Cabala prin propria noastră experiență, în conexiunile noastre cu toată lumea.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 24/09/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: