De ce este din ce în ce mai rău?

294.2Întrebare: Victoria scrie: „Azi mi-e atât de des rușine de mine! Se întâmplă astfel de lucruri în jur, atâtea tragedii, necazuri, atâtea vieți sunt distruse și pentru mine totul este durerea altcuiva, nu a mea. Toți cei pe care îi cunosc simt la fel. Înțeleg că aceasta este cauza tuturor necazurilor. Cum poți face ca nenorocirea altcuiva să devină a ta? Sunt sigur că asta ar schimba lumea. Ce ne lipsește tuturor?”

Răspuns: Să-l simți pe aproape ca pe tine însuți.

Întrebare: Cum o facem?

Răspuns: Există o metodă pentru aceasta – știința Cabala. Altfel, un străin va rămâne întotdeauna un străin, iar oamenii nu se vor înțelege, iar lumea va fi separată. Drept urmare, un astfel de haos global, calm, liniștit, prelungit, dacă nu un fel de război mondial, global va împinge totuși omenirea în colțuri. Cred că vom vedea în timpul nostru câți oameni vor deveni izolați.

Întrebare: Spuneţi-mi, de ce oamenii chiar caută moduri diferite, dar nu se unesc pentru o durere comună?

Răspuns: Este împotriva naturii noastre.

Întrebare: Vom alerga în colțuri diferite tot timpul?

Răspuns: Da, și încă cum!

Întrebare: Nu vom converge spre centru?

Răspuns: Nu. Acum va veni perioada în care oamenii se vor separa cât mai mult unii de alții! Egoismul ne va forța să facem asta. În liniște, calm, ne va împrăștia prin colțuri ca să ne dăm seama. Realizarea rezultatelor acestui egoism ne va conduce la negarea lui.

Întrebare: Ceea ce înseamnă că în principiu, ca urmare devine propriul gropar. Ce interes are să se ruineze?

Răspuns: Împlinirea sensului secret al dezvoltării este ca noi să realizăm că trebuie să fim deasupra naturii noastre până la urmă.

Întrebare: Când spuneţi „Sens secret” spuneţi asta pentru că nimeni nu o înțelege cu adevărat?

Răspuns:: Nimeni nu știe, nu vede sau simte. Desigur.

Întrebare: Acum pare o fantezie ca omenirea să devină una. Pe plan intern, poate toată lumea își dorește asta. Acum este clar care este cauza tuturor necazurilor. Este clar că nu există coaliție, nu există conexiuni, totul se rezolvă cu ajutorul forței, războaielor, armelor și banilor.

Și este clar că dacă toate acestea ar fi brusc anulate și ne-am îndrepta către un fel de conexiune, ar fi bine pentru noi. Este evident, nu?

Răspuns: S-a vorbit despre asta de milioane de ani.

Întrebare: Da, oamenii de știință, scriitorii și filozofii cu atât mai mult o susțin – toate aceste orașe utopice, sisteme utopice. Singura întrebare este: de ce este din ce în ce mai rău, cu o mai mare conștientizare că trebuie să ne unim?

Răspuns: Guvernul sovietic ne-a dat un exemplu foarte prost. Cât de fals este – comunismul, comuna – a dus de fapt la probleme enorme, la suferință.

Întrebare: Dar nu a fost făcut doar de sus, nu-i așa? Forța superioară a făcut-o astfel încât să vedem că este imposibil să construiești comunismul într-o singură țară.

Răspuns: Imposibil, după înțelegerea noastră! Și dacă luăm planul naturii și corectarea corectă a egoismului – orice este scris în știința Cabala – atunci va trebui să apelezi la știința antică și să o implementezi. Altfel, nimic altceva nu va funcționa! Aici va trebui să rezolvi multe probleme în același timp.

Întrebare: Deci mintea noastră nu joacă absolut niciun rol aici, ci dimpotrivă doar ruinează totul?

Răspuns: În general, da.

Întrebare: În ce sens trebuie să fie implicată mintea, din moment ce ne este dăruită până la urmă? Ne este dată pentru ceva.

Răspuns: Ne-a fost dat să înțelegem că cu capul, cu conceptele noastre nu vom putea realiza nimic.

Întrebare: Pentru a nu crea progres și așa mai departe?

Răspuns: Nu. A merge dimpotrivă, împotriva ei, în căutarea unei soluții inverse.

Întrebare: Și drept urmare, spuneți dumneavoastră, vom ajunge la concluzia că va fi rezonabil dacă înțelegem că…?

Răspuns: Natura ne va învăța cu lovituri brutale. Nu vom putea face altfel. Fie vom lua aceste lovituri în interior și le vom corecta în interiorul nostru, fie natura ne va corecta cu lovituri exterioare – războaie, exterminări, foamete și așa mai departe.

Întrebare: Deci întreaga cale acum este să experimentăm toate acestea în interior?

Răspuns: Da. În loc să înghețăm și să murim de foame.

Întrebare: Vreți să spuneți acum că tot ceea ce vedem în exterior – războaie, posibil îngheț, înfometare – este pentru că nu am experimentat acest lucru în interior?

Răspuns: Da, nu vrem asta.

Întrebare: Deci, pentru a opri toate aceste amenințări externe care ne amenință în viitor, trebuie să experimentăm în interior?

Răspuns: Să realizăm că trebuie să ne schimbăm pe noi înșine, natura noastră. Este posibil dacă oamenii o doresc. Adică dacă își dau seama. Conștientizarea poate fi fie prin mare suferință, fie prin iluminare. Nu pot spune altceva aici.

Întrebare: După cum spuneți, natura noastră este egoistă și trebuie transformată în altruism? Asta e?

Răspuns: Asta este. Și din nou ajungem la final. Această conexiune este o legătură voluntară, conștientă, corectă a tuturor de dragul tuturor. Nu după tiparele egoismului!

Întrebare: Este asta ori de câte ori ne unim împotriva cuiva?

Răspuns: Chiar dacă nu este aşa. Tocmai când egoismul inventează tot felul de metode pentru noi. Când noi, presupus deștepți, ne întâlnim și începem să decidem ce să facem. Nu așa se face.

Întrebare: Dar cum?

Răspuns: Făcându-i pe oameni conștienți că există o tehnică și este aici, în adâncul înțelepciunii antice, Cabala. Altfel, va fi sfârșitul nostru!

În principiu, aceasta este înțelepciunea naturală, care este situată în natură și este împotriva naturii egoiste a omului, iar o persoană va trebui să descopere această natură antiegoistă, să studieze, să aplice și să pună în aplicare pentru sine.

Nu mai este nevoie de nimic altceva! Aceasta este singura înțelepciune pe care umanitatea trebuie să o stăpânească.

Întrebare: Și totul se va schimba?

Răspuns: Tocmai atunci o va face.

KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 113.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed