De ce este nevoie de mulți oameni pentru a corecta lumea?

Intrebare: Creatorul a creat o dorinta imensa de a primi, care este imbracata in aproximativ sapte miliarde de oameni care exista in lumea aceasta. Se poate ca El sa doreasca sa se imbrace doar in cateva mii de oameni sau chiar si mai putin, asa cum Baal HaSulam scrie in articolul sau, “Ultima Generatie?”. Este vreo diferenta de cum mai multe corpuri biologice conduc catre corectarea dorintei de primire? Sau sunt suficienti zece oameni?

Raspuns: Da. Cel mai important lucru este ca acei zece oameni să fie simbolul egoismului universal; cu alte cuvinte, egoismul intregii umanitati (miliarde de oameni) ar fi concentrat in acest zece, care s-ar aduna impreuna, si-ar neutraliza egoismul si s-ar uni impreuna intr-un tot coorent. Aceasta stare este numita Adam, sufletul comun.

Este de inteles ca ar fi mult mai complicat de corectat egoismul cand acesta este concentrat in zece oameni, decat atunci cand este imbracat in miliarde. Prin urmare, intelepciunea Cabalei ne cheama in mod special sa venim spre corectare.

Dupa un viitor al Treilea Razboi Mondial, ar fi mult mai rau. Chiar daca prin suferinta pe care razboiul o aduce ar obliga lumea sa se uneasca, liberul arbitru ar exista inca. Am avea problema de cum sa aducem pe toata lumea la decizia de a se uni. Din acest motiv, trebuie sa ne angajam in corectare in zilele noastre.

Din lectia de Cabala in limba rusa sin 10.07.2016

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: