De ce este vina noastră?

Întrebare: Nu este suficient că toată lumea dă vina pe israelieni pentru tot ceea ce se întâmplă în Israel, dar chiar înțelepciunea Cabalei spune că evreii sunt de vină pentru tot. Aș dori să înțeleg exact cu ce suntem noi de vină? Tu spui că noi suntem separați, dar eu sunt apropiat de mulți oameni buni care sunt prietenoși și se ajută reciproc.

Răspuns: Ai dreptate, din punctul tău de vedere exterior al lumii. Dar dacă vom merge mai adânc în sistemul care conectează toată omenirea și gestionează toată natura, atunci va fi clar că evreii sunt acea parte prin care forța generală a naturii influențează și acționează asupra orice altceva. Deci, dacă evreii nu se comportă corect, tot restul are de suferit. Imaginați-vă o națiune mică, un grup mic, care nu se unește bine sau corect între ei. Deci, toate influențele care trec prin ei pentru umanitate ies negativ și  conduc la separare, opoziție, și ostilitate reciprocă.

Înțelepciunea Cabalei explică aceste legi, ne deschide ochii, și ne permite să pătrundem în sistem și să vedem cauza. Din punctul de vedere al logicii obișnuite, ai dreptate. Dar dacă ne uităm mai departe în interior, găsim o justificare pentru tot ceea ce se spune în sursele cabaliste.

Mă  refer la aceasta ca un om de știință. Prima mea profesie a fost în Biocibernetică, a doua a fost în filosofie generală și în înțelepciunea Cabalei. În plus, am o diplomă de doctorat în ontologie, știința structurii generale a universului. Când studiezi toate aceste științe, începi să vezi cum totul este organizat în așa fel încât toată puterea de a dărui pentru întreaga lume trece printr-un grup numit poporul lui Israel.

Acest grup determină totul: cât de mult este acesta conectat, atât este și întreaga lume conectată. În cazul în care evreii sunt împărțiți și chiar se urăsc unii pe alții, atunci întreaga lume va fi, de asemenea, ca aceștia. Lumea acuză pe bună dreptate evreii, pentru că ei simt instinctiv că totul depinde de noi. Antisemitismul și atitudinea negativă a popoarelor lumii față de Israel indică faptul că ei se raportează la poporul lui Israel. Am înțeles că este jignitor la adresa ta să auzi ca ești de vină pentru tot; De asemenea, tind să cred ca tine. Dar, să nu fie pe termen scurt! Studiul naturii ne obligă să fim de acord cu tot ceea ce este scris în sursele cabaliste, partea interioară a Torei.

Întrebare: Vrei să spui că trebuie să începem sa trăim în comunități? Vorbești despre o unitate ca aceasta?

Răspuns: Nu, nu vorbim despre crearea de comunități. Avem nevoie doar de a studia înțelepciunea Cabalei și să începem să ne uităm la lume cu alți ochi, pentru a vedea sistemul intern care gestionează întreaga omenire. Apoi vei vedea modificările și vei înțelege cât de mult depinde de tine totul.

Din Programul de Radio Israelian 103FM, 10/18/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: