De ce i-au urât naziștii pe evrei?

293Întrebare: De ce au urmat naziștii o politică îndreptată împotriva evreilor?

Răspuns: Cert este că, după Adunarea Națională de la Weimar, care a adoptat o constituție care a egalat drepturile tuturor popoarelor Germaniei, în special ale evreilor cu ale germanilor, a devenit brusc clar că evreii ocupau poziții înalte în industrie, știință și cultură pentru câteva decenii. Potrivit studiilor politologilor și psihologilor, acest lucru a provocat o mare invidie și a crescut anti-semitismul.

Înainte de asta, totul era relativ liniștit, deși antisemitismul a existat zilnic întotdeauna pentru că este în sângele omenirii. Aceasta este realizarea de către popoarele lumii a faptului că evreii au ceva secret și se presupune că ei conduc lumea, știu ceva, ascund ceva.

Într-adevăr, acești oameni au o metodă de a corecta lumea. Iar acum, când o oferă tuturor, nimeni nu vrea să audă despre asta, pentru că este o tehnică antiegoistă. Dar sentimentul că evreii au ceva este adevărat. Au avut întotdeauna această atitudine.

La urma urmei, principalul lucru este lupta pentru al cărui Dumnezeu este fie al tău, fie al meu; nu pot fi ambele, aşa cum credeau creștinii.

Evreii nu aveau deloc asta. Dumnezeu este forța generală a naturii. El este unul!

KabTV „Am primit un apel. De ce i-au urât naziștii pe evrei?”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: