De ce le permitem politicienilor să decidă?

Comentariu: Am citit un articol intitulat „Lumea viitorului”. Nu a fost nimic nou la începutul articolului. A concluzionat că toate previziunile despre lumea viitoare se rezumă la robotică că oamenii vor fi complet îndepărtați din producție și vor primi un venit de bază pentru nevoi și oarecare forme de divertisment.

Predicțiile sugerează că în astfel de condiții fiecare persoană ar putea face ce vrea. Dacă vrei să studiezi, studiază; dacă vrei un venit mai mare, organizează-ți un loc de muncă. Eliberat de grijile cotidiene, o persoană își va putea exercita creativitatea. Totalitatea acestui paradis pe Pământ va fi posibilă până în 2050.

Articolul a arătat un punct interesant, că toate previziunile au un defect fundamental în care filosofii fantezează, dar politicienii îl pun în aplicare. Întrebarea centrală din articol a fost „Chiar ne vom preda viețile politicienilor?”

De ce ne-am preda viețile politicienilor?

Răspuns: Nu le predăm. Ei le uzurpă și ne ignoră.

Întrebare:: De ce le este atât de ușor să le uzurpe? Acestea sunt viețile copiilor noștri și chiar așa, propriile noastre vieți! Este în puterea noastră să oprim asta?

Răspuns: Este o luptă. O astfel de luptă trebuie să aibă loc într-o societate. Este o revoluție serioasă.

Întrebare: De ce au politicienii atâta putere, încât pot decide chiar şi să ia o viață?

Răspuns: Politicienii se bazează pe ego-ul omului și al umanității. Ei sunt cei mai mari egoisti.

Nici măcar nu o ascund și se luptă între ei pentru a construi o societate pur egoistă. Ei știu să mintă, să facă orice.

Ei împărtășesc o înțelegere a modului de lucru pentru a nu pierde puterea. Și chiar dacă își pierd puterea, pur și simplu va trece de la ei la altul.

Întrebare: Deci, credeţi că fac totul cu sânge rece și doar fac spectacol?

Răspuns: Ei știu totul prea bine și știu exact ce trebuie făcut pentru ca toată lumea să rămână în acest joc.

Comentariu: Și spuneţi că o revoluție este încă posibilă și că există o posibilă ieșire din acest joc.

Răspunsul meu: Ieșirea din acest joc este posibilă doar prin educaţia  societății. Politicienii nu sunt deloc interesați de educarea societății.

Politicienii nu sunt interesați de nimic. Poate că o altă societate va vota așa cum decide ea, altfel va exista fascism și dictatură.

Întrebare: În ce caz ar fi posibilă o revoluție? Masele vor organiza educația? Ce trebuie să se întâmple?

Răspuns: De fapt, revoluția se va întâmpla atunci când masele își vor da seama că nu există altă cale, doar o luptă clară, consecventă, când vei vedea (nu auzi, ci vei vedea cu adevărat) acțiunile unor noi politicieni care vor apărea, care pot organiza astfel de relații în societate care vor avea ca rezultat conexiuni benefice, adecvate.

Întrebare: Aceștia sunt politicienii de care trebuie să mă alătur?

Răspuns: Da. Deși, în prezent nu există astfel de politicieni. A fost unul de fapt, dar nu a avut prea mult succes. Numele lui era Karl. De fapt, a avut o poveste bună. Și până astăzi, mulți se ascund în spatele lui. Dar până la urmă, desigur, nu s-a bazat pe fapte istorice corecte. Faptele istorice trebuie să aibă rădăcini în natura omului, iar dezvoltarea omenirii trebuie să fie sub influența forței superioare.

Întrebare: Credeţi că acesta este principalul factor pe care nu l-a luat în considerare?

Răspuns: Acesta este cel mai important: faptul că există o forță superioară care determină și dirijează întreaga dezvoltare a umanității. Și totul ar trebui să vizeze conexiunea cu aceasta, iar toate conexiunile dintre oameni în cele din urmă, ar trebui să manifeste o legătură cu forța superioară dintre ei. Adică atingerea Creatorului ar trebui să fie plasată în faţa oricărei activități umane, în centrul tuturor programelor educaționale și în centrul tuturor deciziilor și legilor, în orice – în dezvoltare personală, familială, socială, de stat și globală!

Întrebare: Când spuneţi că atingerea Creatorului sau apropierea de El, cum vreți să-i spuneţi, ar trebui să fie temelia tuturor, cum puteți explica asta unei persoane obișnuite? Cum poți face asta?

Răspuns: Este destul de simplu: trebuie să fim aranjați într-o astfel de conexiune între noi toţi, ceea ce ne va permite să dezvăluim Creatorul tăinuit care se ascunde între noi.

El doreşte această conexiune și El așteaptă această conexiune, în care El să se poată revela tuturor.

Întrebare: Putem spune pe bună dreptate că un nou politician care vrea să înființeze educația este tocmai cel care va duce la această conexiune bună? Și astfel el va scurge puterea de la politicienii egoiști?

Răspuns: Corect. Nu le va lăsa loc. Va trebui să arate, să dovedească și să explice tuturor, tuturor straturilor societății, națiunilor, că acesta este comunismul propriu-zis la care a visat Karl.

Întrebare: Acest politician, acest politician din noua eră, va ridica oamenii împotriva altor politicieni? Sau nu va avea nicio considerație pentru ei? Va fi aceasta o revoluție împotriva lor?

Răspuns: Va fi recunoscător tuturor celor care i se opun pentru că va putea folosi această opoziție pentru a arăta cât de corectă este metodologia lui. Pentru că va fi adevărul.

Adică nu va stârni ura față de ei, ci dimpotrivă, le va fi recunoscător.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 7/4/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: