De ce lumile au fost create înaintea sufletului?

Întrebare: De ce au fost create lumile înaintea sufletului?

Răspuns: Deoarece lumile sunt mai strălucitoare (cu un ego mai mic) şi, astfel, sunt mai slabe decât dorinţa generală care a fost creată de Creator. Fiecare dintre aceste dorinţe pe nivelele 0, 1, 2, 3 sau 4 îşi construieşte propriul sistem, care este făcut din cinci Partzufim pe fundalul Luminii superioare. Fiecare Partzuf este făcut din cinci Sefirot, etc., iar acestea formează cercuri concentrice în care există sufletul.

Întrebare: Este posibil să vezi lumi paralele cu lumea noastră, în care întâi au fost create nivelele naturii minerale, vegetale şi animale şi numai după aceea a fost creat omul, în acest mediu?

Răspuns: Da. Este exact acelaşi lucru. În modul acesta a fost creat omul în lumi şi, de asemenea, el începe să se dezvolte conform unui sistem de 0, 1, 2, 3 și 4, adică mineral, vegetal, animal şi nivelul uman al naturii. Atunci când îşi încheie dezvoltarea, natura umană este, de asemenea, divizată în aceleaşi nivele: 0, 1, 2, 3 şi 4 şi aşa mai departe. Asta înseamnă că fiecare parte este divizată în sub parți, adică în propriile subnivele.

Întrebare: Asta înseamnă că aceste lumi sunt, de asemenea, dorinţe, doar că sunt mai grosiere?

Răspuns: Acestea sunt dorinţele nivelului mineral. Un stilou, de exemplu, are o dorință care se reduce doar la păstrarea formei și a atributului creatorului său.

Întrebare: Exista un stilou în lumea spirituală?

Răspuns: Desigur. Este o forţă spirituală prin care omul îşi poate scrie gândurile despre dorinţa lui.

O dorinţă este inima.

Din lecţia de Cabala 5/14/17

Discussion | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah" Comentarii RSS Feed