De ce mă urăsc?

962.1Comentariu: Sunt profesor la instituții de învățământ superior. Metodologia mea se bazează complet pe ideologia educației integrale. Foarte des, după ore, vine câte un student la mine și începe să-și verse inima și să vorbească despre toate problemele lui. Cea mai presantă întrebareeste: „De ce mă urăsc?”

Răspunsul meu: Această întrebare apare atunci când dorințele noastre nu coincid cu capacitățile noastre: vreau ceva imens, mult mai mult decât pot realiza și mă urăsc din cauza asta. De regulă, acest lucru se aplică în primul rând tinerilor.

Dacă vorbim despre persoanele în vârstă, atunci o astfel de întrebare le poate apărea atunci când încep să sape în trecutul lor: cum am jignit pe cineva, cum mi-am tratat părinții, cât de nedrept am spus ceva cuiva, am înjurat, am strigat. Acest lucru dă naștere, de asemenea, la o anumită ură față de sine, față de slăbiciunile omului, pe care nu este capabil să le depășească. Toate acestea creează astfel de sentimente care se revarsă întotdeauna în autocritică.

Nu știu cât este de justificat. Potrivit Cabalei, nu este. Pentru că tot ce coboară de sus vine de la Creator. Ce s-a întâmplat până acum a coborât de sus și nu aș fi putut acționa altfel. Dar ce se întâmplă din acest moment depinde de mine. Prin urmare, nu este loc pentru ură.

Din emisiunea de pe KabTV „Lumea integrală” 13.07.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: