De ce natura este numită Creator

226Întrebare: Lucrarea ta, Conceptele de bază ale Cabalei, descrie în detaliu metodologia care îl apropie pe om de Creator.

Dar mulți manageri și supraveghetori moderni sunt destul de departe de conceptul Creatorului și de influența Sa asupra realității noastre. Ar putea exista o abordare fundamental diferită aici?

Răspuns: Să nu numim toate acestea Creatorul, ci natura. E același lucru. Creatorul este ceea ce numim guvernarea superioară, deoarece nu este lipsit de conștiință în sensul că are propriul său scop sau propriul său plan. Deci spunem: „Aceasta este forța superioară, Creatorul”. La urma urmei, El are un plan, un program care este clar executat. În orice altă privință, îl poți numi pur și simplu „natură”, o natură vastă, perfectă, care controlează fiecare dintre părțile sale și le propulsează pentru a-și atinge perfecțiunea.

Prin urmare, putem elimina termenii „Creator” și „Cabala” și îl putem scrie în termeni absolut clari, tehnici, științifici.

M-aș bucura foarte mult de acest lucru pentru că nu mă consider o persoană religioasă deoarece Cabala nu are nimic de-a face cu religia sau iudaismul, vorbește despre natură. Mulți cabaliști erau din diferite națiuni ale lumii.

Spre deosebire de atitudinea față de natură care există în știință, aici atitudinea față de natură este că are un plan, un scop și forțele implementării acestui plan. De aceea numim natura Creatorul.

KabTV „Videoconferința despre știința managementului”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: