De ce ne copleșesc fricile?

Întrebare: Cum putem folosi sentimentul fricii într-un mod productiv?

Răspuns: Cabala explică că principala preocupare a unei persoane ar trebui să fie să se pună împotriva Creatorului, pentru că tot ceea ce ni se întâmplă, în noi și în jurul nostru vine de la Creator.

Dacă încerc să simt că sunt în legătură cu Creatorul tot timpul și nu într-o legătură directă cu două sensuri, eu – cu El și El – cu mine, ci în sentimentul că El acționează asupra mea și a tot ceea ce vine la eu fiecare moment în sentimente, în minte, în gânduri și în memorie, vine de la El, apoi mă voi poziționa mai mult sau mai puțin corect.

Se pune întrebarea: dacă mă aflu într-o stare în care sunt cu toții în Creator, există vreun loc de teamă, anxietate și așteptare de ceva rău?

Prin urmare, problema nu este că mă tem, ci că Creatorul este ascuns de mine. Dacă Creatorul ar fi deschis pentru mine, aș simți că sunt în El – în bine, veșnic, perfect, unic, care guvernează, organizează și definește întreaga lume. Dacă m-aș simți așa, atunci nu aș avea frici, nici griji și nici îndoieli.

Prin urmare, întreaga problemă constă în ascunderea Creatorului, care este cauza tuturor necazurilor noastre și invers,dezvăluirea Lui este sursa tuturor bucuriilor noastre.

Întrebare: De ce a creat Creatorul o astfel de motivație ca frica?

Răspuns: Pentru ca noi să-L atragem pe noi înșine tot timpul, să încercăm să-L descoperim.

Întrebare: Cum interacționăm cu frica Creatorului?

Răspuns: Ne întoarcem la El și lucrăm cu El pentru a înlătura această teamă. Dacă Creatorul se manifestă în Sine, atunci frica dispare. Chiar dacă pur și simplu ne apropiem mai mult de El și ne amintim că totul este de la El, atunci frica dispare deja.

Din „Fundamentele Cabalei” din KabTV, 26/04/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: