De ce ne înșală creierul?

439Întrebare: Pionierul cercetării în domeniul neuroștiinței Benjamin Libet a demonstrat că decizia unei persoane ia naștere înainte de a lua o decizie, că creierul este cu 100 – 200 ms înaintea conștiinței. Se pare că ceea ce vine din exterior vine împreună cu reacția la acesta.

Sună ca o revoluție. Nu există alegere, nu există libertate. Primesc un fel de lovitură, iar răspunsul meu la această lovitură este deja încorporat în ea. Unde sunt eu aici?

Răspuns: Nu există „eu”. De ce crezi că fiecare persoană are un fel de „eu”, că ar trebui să-și imagineze că are propria sa opinie, propria lui reacție, înțelegere și răspuns la ceea ce se întâmplă?

Comentariu: Dar omul gândește, raționează.

Răspunsul meu: Te înțeleg. Dar nu are nimic de-a face cu adevărul.

Tot ceea ce simțim este reprezentat în conștiința noastră, subconștiința, super-conștiința, nu contează cum o numiți, dar toate acestea ne apar doar nouă.

Întrebare: Ce vreţi să spuneţi prin „apare”? Creierul meu funcționează, mi se dă pentru ceva. De ce ne-a fost dată mintea? Este a realiza, a lua o decizie. Sunt formule pe care le cunoaștem încă din copilărie.

Răspuns: Este pentru ca voi să vă anulați creierul, conștiința și să acceptați că vă aflați într-o conștiință superioară.

Întrebare: Deci singura mea conștiință ar trebui să fie că mintea mea este dată pentru ca eu să ating conștiința superioară?

Răspuns: Da.

Comentariu: Totuși, aici există liber arbitru..

Răspunsul meu: Libertatea constă doar în faptul că vrei să sari mai sus decât tine, în a dori să simți lumea superioară în calitatea dăruirii și nu în calitatea primirii, în a te ridica deasupra egoismului tău.

Comentariu: În timp ce trăiesc în calitatea primirii, trăiesc în rațiune, în logică și așa mai departe. Și spuneţi că totul este pentru a elimina raţiunea.

Răspunsul meu: Trebuie eliminată. Rațiunea este dată pentru a o anula și pentru a stăpâni în schimb mintea superioară.

Întrebare: Ce va face această minte superioară dacă o stăpânesc? Ce-mi va face mie, „eu-ului” meu?

Răspuns: Vă va învăța calitatea dăruirii, să legați întreaga creație în voi, să vă imaginați întregul univers ca un singur întreg. Atunci vei vedea o lume cu totul nouă.

Întrebare: Voi ajunge într-o stare în care totul în jurul meu este un singur întreg, un singur organism, doar dacă voi trece de la a primi pentru mine la a dărui altora? De aceea mi se dă totul?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și faptul că oamenii de știință abordează acest lucru, oferă ceva?

Răspuns: Nu. Ei simt că ceva nu este în regulă; au rătăcit în locul greșit, dar nu pot fi de acord și nu pot înțelege acest lucru, deoarece nu sunt construiti în interior pentru asta. Ei nu au calitățile de dăruire, iubire și conexiune cu ceilalți pe baza cărora ar începe să vadă universul corect.

Întrebare: Deci, toate descoperirile noastre științifice, într-un fel sau altul, sunt doar în câmpul minții noastre și atât?

Răspuns: Numai la nivelul lumii noastre.

Întrebare: De ce avem nevoie de oameni de știință atunci?

Răspuns: Pentru a fi dezamăgiţi în toate ştiinţele.

Întrebare: Deci vedeți nevoia să ajungem într-o fundătură și dezamăgire?

Răspuns: Ca urmare, vom vedea că toate acestea nu ne oferă nimic, nici Luna, Marte, Venus, nici toate aceste creaturi subterane, supraterane, nave spațiale etc.

Știința este complet inutilă. Putem înțelege adevărul doar atunci când ne unim într-un întreg.

Întrebare: Ne vom uni într-un întreg numai atunci când mintea superioară vine la noi, când o putem atrage?

Răspuns: Când vrem să vină la noi, vom începe încet să vedem lumina. Va începe încet să se dezvolte în noi, iar atunci va fi o adevărată știință.

Întrebare: Deci, acțiunea noastră principală este să vrem?

Răspuns: Da.

Întrebare: Tocmai am spus că vine o problemă și apoi vine soluția ei. Acum aţi spus: „Problema noastră principală este să vrem”. Unde este soluția aici?

Răspuns: Înseamnă că ar trebui doar să încercăm să ne explicăm unul altuia și să ne sprijinim unul pe celălalt prin faptul că ar trebui să ajungem la o conexiune, la o conexiune completă între noi. Și apoi va veni ajutorul pentru că vom fi un organism complet diferit – unul, întreg.

Întrebare: În ciuda faptului că vom face acest lucru aproape automat, vom vorbi tot timpul și vom merge în acest sens?

Răspuns: Să spunem că vom vorbi doar despre asta, dar nu o vom putea face. Dar din conversațiile noastre, treptat, treptat vom primi un impact extern și ne va face un singur întreg.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 25.08.22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: