De ce ne sunt ascunse legile omenirii?

Intrebare: Exista legi clare pentru cooperarea reciproca dintre oameni, asa cum exista legile fizice?

Raspuns: Asemenea legi exista, insa ne sunt ascunse. In fiecare sistem fizic, exista un comutator intre elementele sale pentru a mentine echilibrul, starea sa de lucru si asa mai departe. Formule precise exista, de asemenea, pentru pastrarea sistemului societatii umane. Este un sistem general de control.

Aceste articole de Rabash pot fi folosite ca un exemplu; in ele este spus:

  • Trebuie sa fii mai mare ca ceilalti,
  • Trebuie sa fii mai mic ca ceilalti,
  • Trebuie sa fii egal cu ceilalti,
  • Trebuie sa fi preocupat de existenta unei componente intermediare.

Asta este intreaga lege.

Nu este nimic altceva in afara de legile de a comuta oamenii intr-un grup, un grup de zece! Asta este principala lege a naturii din care pot deriva toate celelalte legi.

Intrebare: De ce au inceput oamenii sa descopere mai intai legile fizice, insa nu erau preocupati intai de descoperirea legilor conexiunii umane?

Raspuns: Pentru ca egoul alunga oamenii de la legile conexiunii umane. Si este opus pentru legile naturii; atrag oamenii. Cunoscand legile naturii, omul poate ajuta influentand, conducand si controland! Insa legile naturii umane spun ca omul trebuie sa fie egal cu toata lumea, trebuie sa fie preocupat de toata lumea.

Omul este interesat de tot cu exceptia construirii conexiunii reciproce corecte. Insa sistemul uman, social, este sistemul superior care exista in natura.  Daca il echilibrezi si daca faci orinde in el, in interiorul sau, omul incepe sa simta urmatorul nivel al creatiei.

Cu atat mai mult pentru ca sa aiba loc corectarea, este suficient sa construim conexiunile corecte la nivelul grupului de zece. Cu mai putin de un grup de zece este dificil sa realizam asta. Cu mai mult de un grup de zece, este imposibil, deoarece concentrarea este dispersata. Zece oameni este situatia optima. Am fost facuti asa incat un grup de zece este conditia maxima ceruta, ca in matematica.

Intrebare: De ce ne este ascuns acest lucru? De ce cunoastem toate legile naturii la nivelul mineral, vegetal si animal, dar inca nu am descoperit legile soctietatii umane?

Raspuns: Legile sunt descoperite conform nivelului dezvoltarii noastre. Omul care nu este dezvoltat, nu este pregatit sa descopere aceste legi, la fel cum este imposibil sa vorbeste cu un copil mic despre descoperirile lui Tesla.

Pe langa asta, multe depind de perceptia omului. Pentru o persoana, relatiile umane nu prezinta nicio dificultate; pentru o alta persoana, acesta este un subiect inchis. O persoana nu este interesata in general de acest aspect al vietii pana cand incepe sa studieze Intelepciunea Cabala. Cu Intelepciunea Cabala, ea descopera relatiile sale cu Creatorul.

Numai dupa asta omul incepe gradual sa simta ca sunt tot felul de relatii reciproce intre oameni. Aceasta intelegere vine prin lumea superioara.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 10/2/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: