De ce ne trădăm unii pe alții

294.4Întrebare: A existat o poveste pe un site rusesc care a dat lista a cine a trădat pe cine și cum și ce au ajuns. Au fost literalmente două mii de comentarii într-o oră, ceea ce arată că există un sentiment în omenire că trădarea este îngrozitoare.

Un exemplu a fost dat de Jack London; era macho, spăla aur pe râuri și așa mai departe. Și a murit de depresie la vârsta de 39 de ani, după ce prietenii l-au trădat. Alte exemple sunt Edith Piaf și cântărețul rus Vladimir Vysotsky. Carol al VII-lea a trădat-o pe Ioana d’Arc. Au fost enumeraţi o mulțime de trădări.

Potrivit psihologilor, până la vârsta de 40 de ani, o persoană poate avea un singur prieten și câteodată nici atât.

Victor Hugo a scris: „Sunt indiferent la înjunghierea inamicului, dar mă chinuie înțepătura unui prieten”.

Când profesorii au întrebat o audiență: „A suferit cineva trădarea?”, toată audiența a ridicat mâinile. Erau studenți, practic copii; prin ce au trecut ei? Dar ei știu deja ce este trădarea.

Există vreo modalitate de a te proteja? Este posibil să te distanțezi? Este posibil să nu suportăm deloc lovitura teribilă a trădării?

Răspuns: Creatorul  ne prezintă astfel de cazuri – romane, povești și povestiri polițiste – cu care nimeni nu ar ieşi vreodată.

Comentariu: Acum aţi transferat totul în liniște celui care organizează totul.

Răspunsul meu: Asta pentru că trebuie să ne apropiem de sursă, până la urmă. Iar sursa trădării nu este o persoană. Este doar un joc jucat de Creator. Creatorul ne aranjează toate aceste experiențe. Iar cele mai reci, care se numesc trădare, sunt tot El.

Întrebare: Cum ne protejăm?

Răspuns: Nu există nicio cale! Numai când ești sigur că ești complet în puterea Lui, te poți acorda cu Creatorul. Dacă te apropii de Creator, Îl studiezi, vrei să fii ca El și vrei să fii aproape de El, atunci nu te poți proteja pur și simplu, ci începi să dobândești aceleași calități pe care le are El și nu îți mai este frică de astfel de teste. .

Întrebare: Să presupunem că am experimentat o trădare teribilă. Abia le suport pe toate; Pur și simplu ardem peste tot și spun, în acest moment sau puțin mai târziu, când furia mea se diminuează puțin, trebuie să direcționez totul către gândul de unde a venit, și nu către cel care m-a trădat?

Răspuns: Către Creator! Ce legătură are un omuleț cu asta?! El este o păpuşă. Iar păpușarul este Creatorul.

Întrebare: Deci trebuie să încep o conversație și să lucrez cu Creatorul? Și să-l las pe acest om care se presupune că m-a trădat? Vreţi să spuneţi că nu m-a trădat?

Răspuns: Nu poți cere nimic de la el! El este o păpuşă! Asta e tot. Și așa te simți calm. Nu vezi oameni trădători sau devotați în jurul tău, nimic și nimeni. Vezi păpuși. Iar Creatorul de sus se joacă cu toți pe un fir și atât.

Întrebare: Spuneţi că atunci când urâm pe cineva, ar trebui să începem să ne schimbăm pe noi înșine și să ne schimbăm atitudinea față de Creator. Si asta este tot?! Aceasta este toată munca noastră?!

Răspuns: Asta este tot. Dar aceasta este partea cea mai grea.

Întrebare: Adică dacă mă pot controla în așa fel încât să-mi îndrept toate eforturile spre a lucra cu Creatorul și numai cu El, atunci totul va începe?

Răspuns: Atunci trebuie să reconstruiești în general ceea ce este adevărul, minciuna, loialitatea și trădarea.

Întrebare: Toate conceptele! Toate conceptele dispar. Acum ați luat și ați eliminat practic conceptul de „trădare”. Se pare că, din cealaltă parte, nu este acolo. Vreţi să spuneţi că nu pot da vina pe nimeni?

Răspuns: Nu. Nu este iubire, nici ură, nici devotament, nici loialitate; nu există nimic din toate acestea.

Întrebare: Ar trebui să direcţionez vectorul spre mine și gata?

Răspuns: Da. Dar este frumos și adevărat, este pur!

Întrebare: Atunci va fi un experiment pur?

Răspuns: Da.

Întrebare: Dar atunci Îl urăsc! În momentul urii mele pentru trădător, spun: „Creatorul o face; El o expune.” Acesta este primul meu sentiment: „Urăsc Creatorul!” E adevarat?

Răspuns: Cu siguranță! Natural! Nu există nicio întrebare despre asta! Dacă urăști pe cineva, acesta este Creatorul. Întotdeauna ai o relație cu El!

Întrebare: Și cum se schimbă ura mea față de Creator?

Răspuns: Facem totul numai cu Creatorul. Suntem în acord numai cu El. Și tot ceea ce ni se pare că suntem într-un fel de relație bună sau rea unii cu alții sunt minciuni pure!

Întrebare: De ce ne face Creatorul asta?

Răspuns: Ca să putem lăsa toată lumea deoparte și să ne ocupăm numai de El. Dar pentru a face acest lucru, trebuie să fim puri, fie absolut egoiști, fie absolut altruiști. El nu tolerează nimic altceva. Un alt lucru este că toate acestea se numesc deja zgură sau murdărie. Prin urmare, trebuie să ne acordăm doar cu Creatorul și să ne ocupăm doar de El.

Întrebare: Cum se întâmplă această stare a plângerilor mele, a urii și a rugăciunilor mele către Creator, cum ar fi, de exemplu, „Lasă-mă în pace!” – cum ajunge aceasta într-o altă stare, o stare de iubire?

Răspuns: Se transformă în rugăciune; că vreau să văd acțiunile Lui în spatele a tot ceea ce mă înconjoară, atât în ​​mine, cât și în jurul meu, că nu există altcineva decât El!

Întrebare: Este aceasta rugăciunea principală?

Răspuns: Da. Pentru ca El să-mi dezvăluie asta.

Întrebare: Este aceasta schimbarea principală la o persoană? Și astfel schimbă totul, lumea întreagă, totul?

Răspuns: Schimbă totul. Dă totul peste cap! Îmi întoarce capul! Pentru că mereu am crezut cumva că ești conectat la altceva, depinde de cineva și faci altceva. De fapt, nimeni nu face nimic!

Din KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 8/11/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed