De ce nu ar trebui sa merg la un psiholog?

Întrebare: Se crede că oamenii depresivi sunt cei mai mari realiști. Psihologia îi examinează pe optimiști ca oamenii care trăiesc într-o anumită iluzie. De ce ne păcălim noi înșine?

Răspuns: Pentru că esența noastră este dorinţa de a primi plăcere. De ce să văd adevărul și șă sufăr? Mai degrabă m-aș înșela și mă voi bucura de viață.

Întrebare: Există dovezi care sugerează ca doar 2% din populație consideră realitatea aşa cum este, fără înfrumuseţarea ei. Toţi aceştia sunt pacienţi de psihiatrie. De ce este realitatea astfel încât trebuie mereu să îmi apăr dorința mea de a mă bucura? De ce simt mereu un fel de amenințare?

Răspuns: De fapt, vrei răspuns la întrebarea: „De ce nu sunt eu un animal? De ce sunt eu un om?”. Animalele nu au probleme. Ele nu au nevoie să știe totul despre viața lor, în caz contrar ele nu au nici o șansă de a supraviețui. Ne simțim  o amențințare și avem capacitatea de a rămâne pe linia de plutire numai prin relațiile corecte dintre noi.

Și, spre deosebire de animale, ne-au fost furnizate ca o alegere. În zilele noastre am ajuns la o astfel de evoluție în care ne sunt necesare abilităţi pentru a construi o societate care ne va umple cu ceva care nu este dat de natură. Atunci vom putea să umplem complet dorința noastră de bucurie, care este esența naturii noastre pentru că nimic altceva nu ne va umple.

Întrebare: De ce nu ar trebui să mă duc la un psiholog?

Răspuns: În cazul în care psihologul vostru știe ce este educația integrală și vă poate ajuta să setați relația corectă cu realitatea înconjurătoare, desigur, du-te. Astăzi, este într-adevăr nevoie de a crea o profesie numită  „psiholog integral”.

Întrebare: Va putea  această persoană, stând vizavi de mine, să mă ajute să mă cunosc?

Răspuns: Psihologul nu poate lucra cu tine față în față. Educația Integrală necesită o muncă de grup. Psihologul este obligat să vă dea exerciții personale ca să le utilizați în mediul vostru, sub influența cărora veţi constata modificări, și datorită lui, veți învăța cum să interacționaţi în mod corespunzător cu lumea.

Din KabTV lui „O viață nouă” 11/7/14

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: