De ce nu avem 7 miliarde de Rabbi Shimon ?

Întrebare: Ce trebuie să facem pentru a aduce la bun sfârşit munca noastră: pentru a semăna şi a recolta şi a nu plânge pe un teren uscat?

Răspuns: După ce aţi verificat că aţi ajuns la un grup bun şi un profesor bun, trebuie să mergeţi cu “credinţa deasupra raţiunii” altfel, acest spirit egoist nu vă va lăsa să faceţi nimic.

Problema este: o persoană ajunge şi, aparent, este de acord cu tot, este pregătită să îndeplinească tot, dar, acceptă să avanseze în grup numai în paşi mici, cu viteza şi într-un mod permise de ego-ul ei.

Ea va avea nevoie de 15 sau 20 de ani pentru a progresa şi a atinge ceva, chiar nimic, deoarece gradul de avansare se găseşte în zona ego-ului său. Cu alte cuvinte, ea avansează la un grad în măsura în care ego-ul îi permite şi nimic mai mult; a avansa mai rapid este dureros! Ea nu poate, doar la această limită. Pe această bază trebuie să testeze profunzimea inimii sale: cum se înscrie pe această cale. Ai ajuns la un anumit profesor, un anumit grup şi trebuie să stabileşti exact: este pentru tine ? Nimeni altcineva nu te va ajuta, ai nevoie să răspunzi la această întrebare. Este ceea ce, cu adevărat, am căutat toată viaţa mea şi nu vreau decât asta ?

Întrebare: În alte locuri, oamenii nu sunt siguri că acesta este exact locul potrivit ?

Răspuns: Absolut, fiecare trebuie să fie la locul lui. “Aşa cum există diferite feţe, la fel sufletele lor sunt diferite” iar drumurile sunt, de asemenea, diferite. De ce nu ai întrebat, de ce nu poate fi toată lumea precum Rabbi Shimon, autorul Cărţii Zohar ? Atunci ar fi şapte miliarde de Rabbi Shimon în lume; ce e rău în asta ? Dar, nu ar trebui să fie aşa deoarece, într-un kli perfect, nimeni nu este ca altul şi fiecare se găseşte la niveluri diferite.

Trebuie să verifici în inima ta. Şi de aceea vi s-a dat liber arbitru: fie vă gătiţi toată viaţa pe arzător şi nimic nu va fi suficient şi veţi aştepta să fiţi îngropat în cimitir, fie veţi atinge o viaţă perfectă.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala, 16.10.2013, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: