De ce nu există învăţători de Cabala dintre femei?

Întrebare: De ce nu există femei care să fie învăţători în înțelepciunea modernă a Cabalei?

Răspuns: În vremurile străvechi au fost multe femei care au fost Cabaliste precum Sara, Rebeca, Rachel, Lea, Miriam și așa mai departe. Cu toate acestea, în ultimii 700 de ani nu pot să spun de nicio femeie care să fie la același nivel.

Întrebare: Dar înțelepciunea Cabalei oferă șanse egale tuturor?

Răspuns: A existat o perioadă în care șansele nu erau egale deoarece iudaismul era în întuneric, în exil. Iudaismul adevărat este derivat dintr-o dorință de a-L atinge și revela pe Creator, o dorință de a fi asemănător Lui – lucruri care sunt atinse prin conexiunea dintre noi. După distrugerea templului (Beit HaMikdash), am fost în întuneric, în ură nefondata, distanți și lipsiți de înțelegerea unde ne aflăm. Am efectuat acțiuni mecanice, fără să știm cum și de ce. Astăzi, aceste acțiuni se numesc iudaismul.

Am schimbat adevărata învățătura, Lumina, pentru cerințe complet lipsite de Lumina și de atingere a Lumilor Superioare, pentru interpretări de neînțeles.

De 2000 de ani, am trăit precum în evul mediu și doar în ultimii douăzeci de ani înțelepciunea Cabalei a început să fie treptat dezvăluită. În grupul Bnei Baruch există un program identic pentru femei și barabati. Ambele grupuri studiază cursuri indentice. Este clar că întreagă lume trebuie să cunoască sistemul de conexiune, în caz contrar, nu vom putea supraviețui. Așadar, femeile trebuie să participe la această deoarece femeile sunt cele care influențează bărbații și este necesar să folosim acest lucru pentru a-i trezi pe bărbați.

Un bărbat este ca un copil  mic. Este interesat de fotbal și alte lucruri mărunte, în timp ce femeile privesc viața mult mai sobru. Așadar, dorim să vedem o participare serioasă din partea femeilor.

Din discuţie la Centrul Cultural Evreiesc din Moscova din 24.11.2015

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed