De ce nu funcționează anarhia? – Quora

Quora (website SUA cu întrebări și răspunsuri): De ce nu funcționează anarhia?

Răspuns Dr. Michael Laitman: O societate fără un corp de guvernare nu supraviețuiește. Ea are nevoie de un cap care hotărăște și de un corp care execută.

În starea de anarhie nu va fi niciun cap.

În orice alt sistem există totuși un cap și un corp. Ce ar face capul fără corp și corpul fără cap? Ce ar activa corpul? Problema noastră este că nu putem construi un astfel de sistem corectat și ideal, în care capul să știe ce este bine pentru corp și corpul să știe cum să comunice cu capul.

Problema cu care ne întâlnim astăzi este că partea de Cap a societății are în inimă interesul de sine. Se datorează faptului că egoismul uman (dorința de a se bucura în detrimentul celorlalți) este cel care ne controlează. Până când nu extrageți egoismul din toată lumea, rămânând fără forța divizatorie și distructivă, nu puteți construi niciodată o societate care să funcționeze armonios.

Deci, ce va trebui să facem? Ce cere o societate ca să funcționeze armonios?

Pe măsură ce creștem din ce în ce mai egoiști, societatea are din ce în ce mai multă nevoie de un  sistem care să o mențină continuu într-o stare de echilibru. Iar echilibrul în societate ne solicită să alimentăm constant conexiunea pozitivă, deasupra egoismului în creștere și a diviziunii pe care acesta o aduce.

Natura omului este anarhică, iar la baza ei, ea este gata să distrugă totul pentru plăcerea proprie și aceasta este sursa tuturor conflictelor și a întregii divizări a societății.

Cu toate acestea, prin mediu, putem influența natura umană să-și direcționeze pozitiv dorințele și nevoile pentru binele colectiv.

Prin urmare, corpul nu este de vină pentru neajunsurile sale, fiindcă este guvernat de cap. Deci, capul trebuie să cunoască legile naturii, cum să echilibreze societatea, cum să aducă societatea îtr-unn echilibru crescând, deasupra egoismului în continuă creștere și cum să muncească constant pentru a îndeplini dorințele și cerințele colectivului, ale societății.

Iar Capul nu poate fi anarhic, ci trebuie să vadă unde conduce corpul, în funcție de tendința naturii și, atunci, vom ajunge cu siguranță într-un mod pozitiv, plăcut și sănătos, la tot mai multe stări pe care natura ni le-a pus pe cale. Capul trebuie să funcționeze ca un Sanhedrin, discutând și împărtășind permanent cu oamenii felul în care el le dă legile.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed