De ce nu mâncam chametz ( alimente dospite) la Paște

Întrebare: De ce nu mâncăm Chametz pe Pesach (Paște)?

Raspuns: Deoarece Chametz simbolizează legătura dintre făină și apă. Făina simbolizează atributul dorinței egoiste și apa simbolizează atributul dorinței altruiste.

Prin urmare, la Paște ne aflăm în etapa finală a dominației ego-ului si incepem sa simtim ca egoismul ne controleaza in toate, deoarece ne lipsește atributul Hasadim, atributul Hesed, atributul apei, care este ceea ce simbolizează Matzah.

Matzah este legătura dintre făină și apă. Acestea sunt amestecate pentru o perioadă foarte precisa de timp,  18 minute, astfel că făina nu va începe să crească. În cazul în care acestea sunt amestecate prea mult timp, trebuie să  framantam în mod constant aluatul fără oprire …

Acest proces simbolizează munca noastră cu egoismul, procesul în care trebuie să continuam să lucram cu el, dându-i noi forme iar si iar, până se deplasează către altruism. Si aceasta este posibil.

Dar, în principiu, este imposibil să se lucreze cu Chametz pentru mai mult de 18 minute, ceea ce înseamnă că conexiunea trebuie să fie minimă, așa cum apare în egoismul nostru. Ce inseamna altruismul? Inseamna ca vrem să arătăm intenții bune față de cineva incat ego-ul sa beneficieze? Matzah simbolizează lipsa de apă, lipsa de Hasadim, lipsa de Hesed, în atitudinea noastră egoista, și de aceea este numită „pâinea sărăciei”, ceea ce înseamnă sărăcia unei inimi largi, în deschiderea dintre oameni.

Se obișnuiește să se mănânce  in ajunul Paștelui Matzah, pentru că  în această seară, ni se dezvaluie în ce măsură nu avem atributul iubirii și dăruirii intre noi, atributul lui Bina, sau atributul Hesed. Suntem pregătiți pentru orice, atâta timp cât putem ieși din această stare egoista, așa că mâncăm matzah în noaptea eliberării noastre din egoism.

Din KabTV  „Noutăți cu Michael Laitman” 4/13/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: