De ce nu putem cunoaște viitorul?

Comentariu: De secole omenirea a fost interesata in prezicerea viitorului, ce ne rezerva maiine.

Raspunsul meu: De ce? La urma urmei, cunoscand viitorul nu ne face viata mai usoara. Daca ar fi sa ni sa spuna acum ca, intr-o anumita perioada de timp, evenimentele astea si alea se vor intampla, toate gandurile noastre vor fi legate de acea data.

Intrebare: Ce a motivat oamenii sa descifreze scrierile lui Nostradamus?

Raspuns: Pe de o parte, o persoana vrea sa stie viitorul la scara globala; asta e normal. Dar, referitor la viitorul unei persoane, cred ca este intelept să nu se ştie. Daca viitorul este ascuns fata de o persona, inseamna ca trebuie sa fie ascuns. Nici chiar intelepciunea Cabala nu dezvaluie asta. Asta aduce omul la o stare unde granitele intre viata si moarte sunt sterse.

De fapt, ce este moartea? Este componenta animala a constiintei umane. Cand acesta parte dispare, mintea continua sa existe oricum.

Comentariu: Toate sursele referitore la viitor, de exemplu: “ Si lupul va locui cu mielul si leopardul va sta culcat cu copilul…” (Isac 11:6), sau “ Va fi in acea zi…si Creatorul intinde mana Sa iar si iar.”

Raspunsul meu: Asta nu vorbeste despre o anumita zi, ci despre un timp catre care ne indreptam azi, maiine sau intr-o suta sau doua sute de ani.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: