De ce nu sunt anulate ordinele regelui?

261Întrebare: Când regina Estera îi cere regelui Ahașveroș să-și crute poporul, el răspunde că a dat deja instrucțiuni de a-i distruge pe evrei în toate cele 127 de țări și nu-l poate anula. Dar el le oferă posibilitatea de a se apăra.

De ce nu-și poate revoca decretul?

Răspuns: El nu are niciun drept, pentru că egoismul trebuie să rămână în natură. Întreaga natură este sub egoism, este interconectată. Singurul lucru care poate fi adăugat este să faci totul de dragul conexiunii și al iubirii. Prin urmare, se spune că Kelim (vasele) provin de la Haman și umplerea lor are loc prin Mordechai.

Așa cum se spune în Tora: „Mâinile lui Esau și glasul lui Iacov”. Adică ar trebui să primim Kelim tocmai din egoism. Egoismul corectat este vasul care va fi umplut cu revelația Creatorului.

Dar totuși oamenilor li se oferă posibilitatea de a se apăra. Aceasta înseamnă să realizezi o restricție, un ecran și lumină reflectată și să te umpli de dragul celorlalți, devenind o legătură de transmisie. Atunci toată lumina infinitului va trece prin tine. Și nu trebuie să îți fie teamă că o vei obține pentru tine pentru că ești deja vizat în avans să le transmiți altora.

KabTV „Stări spirituale” 15/03/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed