De ce nu sunt conducătorii noștri cabaliști?

Întrebare: Dacă înțelepciunea Cabalei este o știință atât de înțeleaptă, de ce nu a devenit ideologia cea dintâi în poporul Israel, care a fost consacrat să se unească și să opereze în baza acestor principii?

Răspuns: Deoarece oamenii sunt în mod inerent egoiști. Cabala spune că trebuie să ne ridicăm deasupra egoismului nostru. Așa că, foarte puțini oameni sunt dispuși să vina și să învețe cum să se ridice deasupra ego-urilor lor în unitate, în dragoste, și cum să creeze un sistem absolut nou de cooperare reciprocă între oameni.

Acest sistem este bun, deoarece este în conformitate cu natura care ne înconjoară. O persoană va putea atunci să-și controleze destinul. În caz contrar nu va putea să se gestioneze și se va lovi constant de un zid.

Întrebare: Dar nu sunt conducătorii noștri interesați să facă națiunea mai bună?

Răspuns: Unde ați văzut conducători sau oameni în general care să fie într-adevăr preocupați de lume? Nu dau vina pe nimeni deoarece natură noastră este complet egoistă.

În orice moment al existenței sale, omul se gândește doar la modul cum să beneficieze personal, iar ceilalati nu prea mai contează. Mai mult de atât, cu cât le este celorlalți mai rău cau atât îi este lui mai bine. Acesta este modul în care am fost programați de către natură. Nu există oameni buni sau oameni răi; această este natură umană.

Nu trebuie să fii cabalist pentru a înțelege acest lucru. Această este cunoscut și de către psihologi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: