De ce pot minți cabaliștii?

628.1Întrebare: Cabaliștii mint vreodată?

Răspuns: Da, dar numai de dragul unității, în numele realizării unui scop special.

În viața noastră ne lipsește înțelegerea a ceea ce este cel mai înalt standard, adică scopul naturii care ne-a creat exact așa.

Scopul este să ne conducă la unitatea absolută unii cu alții, astfel încât să fim cu toții ca un întreg comun. Mai mult, trebuie să văd acest întreg comun, să-i înțeleg legile, obiceiurile, motivele și, astfel, să mă educ.

După cum scrie Baal HaSulam, individualitatea fiecărei persoane este păstrată și, în același timp, aspirați la întregul comun.

Întrebare: Întregul comun înseamnă un scop comun, un adevăr comun?

Răspuns: Scopul comun este unitatea, deoarece, potrivit Cabalei, dezvăluim că astfel devenim asemenea Creatorului. Este în unitatea noastră comună. Toată lumea este diferită și toată lumea este unită.

Întrebare: Nu există exemple de unitate în această lume, așa că este dificil să înțelegem ce este. Este o anumită atitudine senzorială față de aproapele tău?

Răspuns: Da, atitudinea de „iubește-ți aproapele”, atunci când i-am pus dorințele mai presus de ale mele. „Iubiți-vă aproapele ca pe voi înșivă” face ca omul să fie un element al unui întreg comun și prin aceasta începe să se simtă Creatorul.

Întrebare: Se realizează această stare printr-un anumit număr de acțiuni pe care le faci?

Răspuns: Da. Anularea ta, viziunea că societatea este mai înaltă decât tine.

Din emisiunea de pe KabTV „Stări spirituale” din 22.04.2019

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: