De ce să luptăm cu o îmbrăţişare blândă?

Întrebare: De ce a pus Creatorul la cale o asemenea glumă crudă: Nu a fost nicio picătură de ploaie de foarte mult timp, ceea ce a dus la un incendiu oribil dar de îndată ce oamenii l-au stins, făcând eforturi profunde, în chiar ziua următoare a căzut o ploaie puternică , interferând cu programul agricol? Dacă Creatorul controlează totul, de ce nu a trimis El ploaia mai devreme?

Răspuns: Pe aceaşi temă, ai putea întreba: De ce a produs El incendiul? De fapt, care ar fi scopul producerii unui incendiu şi apoi trimiterii ploii pentru a-l opri imediat? Dacă iubesc pe cineva, nu îl voi bate ca apoi să fiu drăguţ cu el.

În mod clar, totul vine de la Creator. De îndată ce avioanele au stins incendiul, ploaia a început imediat şi asta s-a întâmplat în scopul de a ne învăţa ceva.

Creatorul a provocat incendiul şi tot El l-a stins, în timp ce noi trebuie să învăţăm din asta şi să tragem concluzii. Suntem în interiorul unui sistem guvernat de Lumina Superioară şi nimic nu poate ieşi din puterea ei, aşa cum este scris, Inimile ministers şi a regilor sunt complet în mâinile Creatorului.

Toată natură este Creatorul şi nu există nicio libertate de alegere acolo. Libertatea noastră stă numai în atitudinea faţă de ceea ce se întâmplă.

În loc să percepi Lumina Superioară care vine sub formă de cruzime (Gvurot), ca un incendiu devorator, o vei simţii ca iubire caldă. Asta depinde numai de atitudine: O iubeşti sau o urăşti?

Imaginează-ţi că persoana pe care o urăşti cel mai mult din lume, te îmbrăţişează acum. Te vei transforma în gheaţă, oripilat de această îmbrăţişare. Şi acum, gândeşte-te cât de diferit ar fi dacă îmbrăţişezi persoana iubită.

Singurul lucru care vine la noi de la Creator este iubire şi Lumină, dar noi nu o simţim şi nu o putem accepta. De sus există întodeauna Lumina care vine la noi, dorind să împlinească dorinţa comuncă a întregii lumi şi întregului univers. Lumina, metodic, face să avanseze această dorinţă către scop, la echivalenţa de formă cu ea însăşi.

Dacă creaţia de jos se organizează într-o manieră corespunzătoarea, atunci ea va simţii o atitudine bună de Sus. Şi dacă nu, atunci va simţii reversul.

Totul depinde numai de tine! Nimic nu se schimbă de Sus. Chiar şi atunci când spunem că putem schimba ceva cu o rugăciune, că putem ridica MAN şi primi un răspuns de Sus, MAD care ne aduce Lumina şi ne întoarce la Sursă şi ne schimbă, nimic din acestea nu afectează influenţa Luminii Superioare nici măcar un pic. Lumina vine constant către creaţie, conducând-o către scopul final.

Toate schimbările au loc numai relativ la senzaţia noastră. Nu contează ce, trenul se mişcă înainte şi nimic nu îl poate opri sau încetini.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 12/7/10, “A Handmaid that is Heir to Her Mistress”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: