De ce să te căsătoreşti?!

Comentariu: Oamenii de stiinta britanici au realizat o cercetare sociologică în domeniul relațiilor de familie și au menționat că din 1990 mai puțini oameni se căsătoresc, preferând concubinajul.

În plus, au descoperit, de asemenea, că în comparație cu secolul trecut, când fetele de obicei, se căsătoreau la 20 de ani, femeile se căsătoresc acum când ajung la vârsta de 30 de ani.

Raspuns: Egoismul este în continuă creștere și, bineînțeles, se adaptează la ceea ce este cel mai benefic pentru el. Prin urmare, apar asemenea schimbări.

Dacă în trecut femeile isi dedicau viața familiilor lor la 20 de ani, se căsătoreau iși îngrijeau copiii și casa și găseau satisfacţie în acestea, azi cele mai multe vor sa vadă lumea și să fie libere de angajamentul faţă de un singur om.

Același lucru este valabil pentru majoritatea barbatilor astăzi. Ei nu se gândesc la căsătorie, ci doresc să trăiască sub aripa mamei lor. Majoritatea barbatilor cu vârste cuprinse între 30-35 sunt mulțumiți cu un loc de muncă interesant, cu prietenii cu care isi petrec timpul liber, iar atunci când doresc o femeie, ei merg la un club de noapte, întâlnesc o femeie, și este suficient pentru o noapte. În acest fel ei sunt mult mai relaxati și liberi, asa ca de ce ar vrea sa se căsătorească?

Astăzi, atitudinea față de această problemă este destul de diferită de ceea ce a fost în generațiile anterioare. Egoismul astăzi este transformat. O persoană cere mai puțin mediului și de la el însuși, și experimentează astfel mai puține dezamăgiri. Și pentru ca vrea o succesiune rapidă de plăceri mari, trecătoare, el nu are nevoie de o relatie serioasa cu un partener. Permite-mi să ma bucur acum și ce va fi mâine, nu contează.

În același timp, există o creștere în utilizarea de droguri și antidepresive și o creștere a ratei de divorț, etc.

Omul nu mai are nevoie de nimic, decât de telefonul său mobil sau de filme captivante care estompează simțurile și-l vor deconecta de la realitate. El îşi poate satisface toate nevoile sale astfel și este gata să plătească pentru asta. În viitor, probabil, se va inventa altceva și el poate va fi conectat la un electrod în timp ce va sta culcat şi se va simți bine.

Atunci când cineva își dă seama de situația in care este, este un semn că se dezvoltă corespunzător și începe să dobândească atitudinea corecta fata de viață.

Întrebare: Vor fi unele schimbari in nutriția noastră?

Răspuns: Vor avea loc schimbări în fiecare aspect al vieții noastre. Cea mai mare parte din populația lumii va fi șomeră și modul de a hrăni toată lumea va fi prin substanțe și medicamente care vor fi injectate in corpurile oamenilor şi care vor estompa realitatea, aducând astfel lumea la sfârșit. Ego-ul stabilește o atitudine clară și precisă în ceea ce privește ce se întâmplă în lumea de astăzi.

Dacă vrem să stabilim o atitudine diferită, omul va trebui să treacă printr-o schimbare și sa-si modifice viziunea asupra lumii lui și atunci el va recepta diferite plăceri și impresii de la viață. Dar, în acord cu asta, ne trebuie de o metodă diferită pentru a manevra egoul.

În primul rând omul trebuie să se supună fazei numita recunoașterea răului, în care viața lui e reflectată catre el ca o plăcere scurtă și trecătoare. Deoarece ego-ul are nevoie de o umplere infinită, cel mai bun mod va fi să-l transceadă și să-l folosească într-un mod care este opus naturii umane: de la directiva – de dragul propriu la directiva iubirii şi a dăruirii. Atunci ego-ul va fi umplut treptat pentru eternitate și în întregime.

Vom ajunge la această stare.

Din KabTV „Stiri cu Michael Laitman” 12/8/15

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed