De ce să trăiești dăruind și iubind?

547.02La Ştiri (Ştiinta zilnic): „O zonă a creierului implicată în mod special în eforturile de a-i ajuta pe alții a fost identificată de oamenii de știință de la Universitatea din Birmingham și de la Universitatea din Oxford.

„Cercetarea, publicată în Current Biology, arată că un comportament altruist cu efort – alegeri pe care oamenii le fac pentru a-i ajuta pe alții – are loc într-o altă parte a creierului față de cea folosită pentru a face alegeri solicitante din punct de vedere fizic, care ajută pe cel care alege.

„Zona identificată, numită girusul cortexului cingulat anterior (ACCg), este situată în partea din față a creierului. Se știe că joacă un rol în comportamentul social, dar nu a fost anterior legat de efortul de a-i ajuta pe alții. În mod interesant, cercetătorii au descoperit că ACCg nu este activat atunci când indivizii iau decizii cu un  efort prin care beneficiază doar ei înșiși.”

Întrebare: Întotdeauna spuneţi că altruismul este o consecință a egoismului corectat, că ajungem la altruism și este o muncă destul de dificilă. Cu toate acestea, se dovedește că putem face din cineva un altruist doar prin intervenție chirurgicală.

Cum vă simţiţi în legătură cu asta? Putem doar să activăm această parte a creierului și asta este, vom trăi dăruind și iubind!

Răspuns: Dar de ce să trăiești dăruind și iubind? Adică scopul tuturor acestor lucruri, pentru ce este?

Comentariu: Pentru a mă face să mă simt bine.

Răspunsul meu: Atunci nu avem nevoie de altruism sau altceva. Atunci va trebui doar să injectați unei persoane ceva încurajator și asta este tot

Întrebare: Deci, aceasta nu este o descoperire pentru dvs.?

Răspuns: Nu. Nu există nicio corectare a lumii și a unei persoane în asta.

Comentariu: Chiar dacă astfel putem transforma criminalii de exemplu, în oameni amabili, calzi?

Răspunsul meu: Nu este vorba despre oameni și nici despre fiecare persoană. Faptul este că există forța superioară a naturii cu care trebuie să ne conectăm, să ne apropiem de calitățile ei și să participăm la corectarea întregii naturi.

Întrebare: Este acesta un astfel de program?

Răspuns: Da.

Comentariu: Nu poate fi scurtat de nicio operație sau ceva similar? Omenirea vine cu diferite pastile, căutând orice oportunitate de a scurta această cale.

Răspunsul meu: Unde ați văzut cel puțin o persoană care s-ar putea schimba sau corecta cu o pastilă?

Comentariu: Nimeni nu s-a corectat. Insistaţi pe acest cuvânt tot timpul, ca o persoană să se „corecteze”. Puțini oameni vor să fie corectați în lumea noastră. Acest cuvânt dimpotrivă, sperie oamenii.

Nu vreau să mă corectez. Vreau ca cineva să facă lucruri bune pentru mine si vreau sa mă simt bine ca să nu mă doară nimic, ca să mă trezesc dimineaţa şi să cânt împreună cu păsările şi să ies la plimbare.

Răspunsul meu: Pentru a face asta, trebuie să fii puțin idiot și atât.

Întrebare: Nu este acesta destinul unei persoane, de a fi un mic idiot?

Răspuns: Nu! Ne dezvoltăm și avem nevoie din ce în ce mai mult. Prin urmare, nu știu dacă mai este ceva bun în faţa noastră.

Întrebare: Dacă ajung într-o stare atât de fericită, copilărească, credeţi că aceasta se va schimba oricum mai devreme sau mai târziu și voi ieşi din ea?

Răspuns: Aceasta este o stare idioată.

Întrebare: Voi fi scos într-un fel sau altul din această stare proastă? Nu voi putea trăi așa?

Răspuns: Natura te va scoate.

Comentariu: De aceea avem de-a face cu dependenti de droguri care, în general probabil se simt bine. Ei stau deconectați și noi vrem tot timpul să-i scoatem din această stare.

Răspunsul meu: Pentru că starea lor veselă, deconectată este o minciună. Prin urmare, lumea nu este de acord cu asta.

Întrebare: Chiar dacă nu fac rău nimănui, este totuși o minciună?

Răspuns: Desigur! Cel mai ieftin lucru este să distribuiți droguri și să calmezi omenirea.

Întrebare: Calea corectării este întotdeauna atât de grea încât toată lumea se înfioară de acest cuvânt? Sau nu? Pot să-l accept cumva și să spun: „Ok, o să merg pe jos”?

Răspuns: Calea corectării cred că nu este de fapt chiar dificilă. Dar depinde de diseminare, publicitate, persuasiune și explicație. Aceasta este problema înțelepciunii noastre.

Înțelepciunea în sine nu este ușoară. O persoană începe să o studieze și nu înțelege despre ce vorbește. Durează câțiva ani pentru a începe să audă și măcar să se adapteze puțin.

Întrebare: De ce au făcut cabalistii să fie atât de dificil?

Răspuns: Cabaliștii nu au făcut nimic. Ei iau natura și încearcă să o răsucească în orice fel, doar ca să o apropie de o persoană. Natura este opusul unei persoane. Prin urmare, nu putem face nimic cu ea.

Trebuie să fie răsucită și transformată cumva, astfel încât o persoană să înceapă să o vadă din mai multe părți, astfel încât să se ridice deasupra egoismului său, astfel încât să înceapă să vadă lumea într-o lumină diferită, într-o altă formă.

Aceasta este sarcina înțelepciunii Cabala – de a aduce Natura mai aproape de o persoană, de a-i spune unei persoane că există o natură opusă.

Întrebare: De la ură la iubire?

Răspuns: Iubire, da.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă repetăm în mod constant că există așa ceva ca „iubirea”? Nu numai că poți să lupți, să ucizi, să urăști și să trăiești cu egoismul tău, dar poți și să iubești, poți învăța să dăruieşti.

Răspuns: Nu, încă nu știm ce este asta. Iubirea este o calitate pură a Creatorului. Noi nu știm ce este. La noi, totul capătă niște forme urâte.

Comentariu: Mai mult ca animalele.

Răspunsul meu: Da. Și toate acestea sunt greșite.

Întrebare: Înseamnă că pentru a ridica pe cineva la nivelul acestei iubiri superioare, naturii superioare, trebuie să-l răsucim?

Răspuns: Să-l întoarcem. Adică să-l smulgem din egoismul lui. Și să atragă la el calitatea iubirii care va rămâne în el după această despărțire.

Întrebare: Ce va rămâne în el?

Răspuns: Un punct mic. Dar numai acesta poate fi în adeziune cu calitatea iubirii. Persoana se va dezvolta și crește împreună cu el.

KabTV “Ştiri cu Dr. Michael Laitman” 27.10.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: