De ce și-au ascuns Cabaliștii cărțile lor?

Intrebare: De ce a fost necesara ascunderea Intelepciunii Cabala?

Raspuns: S-a intamplat asa numai pentru ca umanitatea sa nu fie confuza. In timpul nostru, daca oamenii citesc o carte de Cabala, ei nu vor intelege nimic din ea, deoarece pentru a putea sa o inteleaga o persoana trebuie sa se ridice la un nivel inalt si sa inceapa sa foloseasca fortele care lucreaza acolo. Asadar, Cabalistii si-au ascuns cartile.

Nu este niciun motiv pentru a revela ceea ce natura in sine ascunde. De exemplu, natura și-a revelat energia nucleara acum 2.000 de ani, insa numai in ultimul secol oamenii au inceput sa o foloseasca. Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca acest luru s-ar fi petrecut mai devereme!

Intrebare: Pentru a echilibra egoismul, cineva are nevoie sa obtina forta pozitiva din natura. Cum o descopera?

Raspuns: Numai daca aceasta actioneaza conform sistemului integral: sa lucreze in grup, anulandu-se pe sine fata de prieteni in mod corect si sa studieze Intelepciunea Cabala impreuna cu acestia. In felul acesta, ea se trezeste si invita asupra ei influenta fortei pozitive, ascunsa in natura.

In lumea noastra, totul este bazat pe cooperarea comuna dintre plus (forta pozitiva) si minus (forta negativa), însă nivelul plusului din natura umana este ascuns și, de aceea, trebuie să luam forța pozitivă din natură. Pentru a face asta, o persoana trebuie sa tanjeasca sa obtina forta pozitiva.

Acest lucru este posibil numai daca o persoana mentine toate conditiile pe care le-am mentionat mai devreme. Apoi se trezeste revelarea fortei pozitive in ea insasi. Prin ehilibrarea acesteia cu forta negativa, ea se construieste pe sine.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 7/3/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: