De ce suferim ? Partea a patra

Adevăratul scop este de a descoperi sursa suferinţelor, funcţia lor şi să învăţăm cum să le folosim în mod corect în beneficiul nostru.

Sursa suferinţelor este baza întregii creaţii. Suferinţele sunt creat de Lumina forţei superioare, care vrea să umple creatura şi, de aceea, o conduce şi o dezvoltă. Ne putem dezvolta prin suferinţa care, în cele din urmă, ne aduce la întrebarea legată de menirea vieţii.

Omul trebuie să se ridice deasupra plăcerilor materiale, pentru hrană, sex, familie, bani, onoare şi cunoaştere şi să înţeleagă că există o împlinire absolută şi eternă. Aceeaşi Lumină care a creat suferinţele le va umple acum.

Nu contează de ce suferim, orice suferinţă este o lipsa a împlinirii. De aceea, sunt atât de răspândite drogurile astăzi. Există atâtea dorinţe, omul vrea asta şi asta şi altceva. Dacă ia droguri, nu mai vrea nimic şi poate să-şi domolească durerea.

Totuşi, drogurile domolesc suferinţa prin deconectarea minţii, a receptorilor specifici din creier. Iar Lumina Superioară, în timp ce umple o dorinţă, o creşte şi o face să vrea mai mult şi mai mult, pentru a atinge împlinirea eternă şi absolută.

Nu îmi anulez suferinţa, suferinţa şi Lumina lucrează împreună. Se numeşte împlinirea în linia de mijloc, când sunt sigur că suferinţa rămâne. Nu încerc doar să mă împlinesc şi să o îndepărtez pentru a pierde toate dorinţele.

Apreciez suferinţa care îmi dă oportunitatea de a o umple constant şi a mă bucura, trecând de la suferinţă la împlinire, aşa cum îmi satisfac foamea, când încercăm să ne creştem apetitul înainte de masă, facem o plimbare, mâncăm ceva picant sau vorbim despre mâncare. De fapt, folosirea corectă a suferinţei aduce plăcere.

Oamenii sunt gata să plătească mulţi bani pentru a-şi reface apetitul pentru mâncare şi sex ; plătesc psihologi să-i sprijine în dorinţa lor pentru familie şi să evite divorţul. Toate dorinţele sunt în beneficiul nostru şi nu ar trebui să le suprimăm. Chiar şi durerea este bună, pentru că ea indică o boală care ne obligă să ne ducem la doctor şi să începem un tratament.

Suferinţa joacă un rol important, de aceea nu ar trebui să o îndepărtăm ci să o folosim în mod corect. Asta face înţelepciunea Cabala.

Din emisiunea „O viaţă nouă” din 23.06.2016

 

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: