De ce suferim ? Partea întâi

Întrebare: Suferinţa este parte integrală din viaţa noastră, oricât am încerca să trăim bine. Ce este suferinţa şi de ce suferim ?

Răspuns: Înţelepciunea Cabla consideră că totul, începând de la baza creaţiei, sunt compuse din două lucruri în natură.

Prima este Lumina, forţa iubirii, a dăruirii şi unităţii, care este numită forţa superioară, Creatorul (Bore), care înseamnă „vino şi vezi” (Bo-re), pentru că trebuie să îl descoperim.

Această forţă a creat creatura, dorinţa de a primi plăcere, lipsa împlinirii.

Lumina Superioară dezvoltă o dorinţă şi o formează ca o nevoie pentru tot felul de împliniri. Toate creaturile, inclusiv noi, suntem diferite dorinţe. Dorinţa umană se poate împărţi în şase tipuri : hrană, sex, familie, bani, onoare şi cunoaştere. Fiecare om simte o nevoie naturală pentru aceste împliniri, dar în diferite proporţii.

Dacă cuiva îi lipsesc aceste împliniri, simte suferinţă, goliciune şi chiar durere.

Câteodată, această suferinţă este atât de puternică încât devine de nesuportat.

Hrana, sexul şi familia sunt dorinţele corpului nostru, instincte naturale care sunt moştenite de către toate animalele. Banii, onoarea şi cunoaşterea, adică dorinţa de putere, faimă, poziţia în societate şi în ştiinţă, sunt dorinţe pur umane.

Sursa suferinţei o reprezintă lipsa împlinirii acestor dorinţe. Atunci când Lumina nu umple o dorinţă, începe să sufere. Suferinţa poate fi mică sau mare, lungă sau instantanee, generală sau individuală, etc.

Înţelepciunea Cabala statuează faptul că are o metodă de a scăpa de suferinţă. Nu din întâmplare se numeşte înţelepciunea Cabala, care înseamnă înţelepciunea primirii, pentru că te învaţă cum să-ţi împlineşti toate dorinţele.

Pe de o parte, aceasta este un subiect foarte popular, dar pe de altă parte, această înţelepciune este ascunsă. Dacă oamenii ar ştii că există o metodă care ne permite să ne împlinim dorinţele şi se devenim fericiţi complet scăpând de suferinţă, de la cea mai mică la cea mai mare, globală şi universală, atunci ce ar putea fi mai bun decât asta ?

Într-adevăr, nu este nimic mai bun. Dacă am folosi înţelepciunea Cabala, atunci am putea să ne împlinim toate dorinţele, tot materialul creat şi să simţim în el numai plăcere şi împlinire eternă, care se numeşte viaţă eternă. Suferinţa ar dispărea din lume şi noi am fi complet fericiţi.

Invers, toate celelalte căi şi încercări de a scăpa de suferinţa şi a ne împlini noi înşine, se vor termina cu un colaps iminent.

Din emisiunea de pe Kab TV „O nouă viaţă” 23.06.2016

Discussion | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed