De ce suntem despărțiți de Creator?

962.2Cu toate acestea, sufletele, a căror creație a apărut doar pentru că El a vrut să le încânte, care este gândul creației, au fost în mod necesar întipărite cu această lege a dorinței și a tânjirii de a primi abundența Sa. Aici se deosebesc de El, deoarece forma lor s-a schimbat de a Lui (Baal HaSulam, Studiul celor zece sefirot, partea 1, „Observarea interioară”, capitolul 3, punctul 15).

Creatorul a creat dorința de a primi plăcere. Această dorință este în suflete, fiecare în măsura lui. Cu cât dorința de a primi și, în mod firesc, împlinirea ei, este mai mare, cu atât sufletul este mai mare. Și invers, cu cât dorința de a primi este mai mică, cu atât împlinirea ei este mai mică și sufletul este mai mic.

Comentariu: Aici vedem un principiu fundamental foarte important care se manifestă în viața noastră. Nu putem primi plăcere decât din prezența Creatorului. Orice altceva este mult mai mic.

Răspunsul meu: Este absolut corect.

Comentariu: Pe de o parte, Creatorul a creat scopul creației. Trebuie să primim inițial plăcere din prezența Lui, din conexiunea cu El. Pe de altă parte, tocmai faptul că Creatorul a creat dorința de a primi plăcere de la El în noi, ne separă de El.

Răspunsul meu: Da. Pe de o parte, această dorință determină puterea sufletului și, pe de altă parte, ne separă și de Creator.

Întrebare: Deci, ce ar trebui să facem?

Răspuns: De aceea avem înțelepciunea Cabala, o metodă care ne permite să ne creștem sufletul și, în același timp, nu să ne despărțim, ci să ne apropiem de Creator.

Acesta este un sistem special de primire: pe de o parte, pentru a primi plăcere de la Creator și pe de altă parte, pentru a fi cu El în echivalența calităților.

KabTV „Studiul celor zece Sefirot (TES)” 20.11.2022

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: