De ce trebuie să cunoaștem Legile Lumii Superioare?

Comentariu: Este păcat că Știința Cabala nu ne poate explica Legile Lumii Superioare. Sunt peste două sute de legi ale fizicii din lumea corporală care au fost descoperite și descrise minunat.

Răspunsul meu: Aceste legi au fost descrise fiindcă omul care le-a descoperit se află în aceleași calități. Acesta este singurul motiv pentru care el a ajuns să le perceapă și să le atingă. Dacă unui om îi lipsesc calitățile spirituale, el nu poate face altceva decât să asculte la ce îi spune un Cabalist.

De exemplu, dacă am acasă o pisică, un câine, o capră sau o vacă, ar fi posibil să le explic legile fizicii? N-aș putea. Pentru a face asta, ele ar trebui să se ridice la nivelul uman și să-și dezvolte anumite calități care le-ar permite în schimb să simtă și să reveleze aceste legi ale naturii.

Cu două mii de ani în urmă nu știam ceea ce știm azi, fiindcă egoismul nostru este în continuă dezvoltare, ceea ce ne permite să dezvăluim în el noi dependențe.

Comentariu: Dar caprei sau vacii nu li se cere să știe legile lumii materiale. Cabaliștii scriu că noi oamenii trebuie să cunoaștem Legile Lumii Superioare.

Răspunsul meu: Noi trebuie să le cunoaștem fiindcă asta ne ajută să urcăm la un nivel de existență capabil să ne influențeze destinul.

Întrebare: Atunci de ce nu avem niciun factor de predispoziție pentru asta?

Răspuns: Pentru că asta se întâmplă numai obținând adevăratul tău „eu” și să-l reglezi pentru a percepe legile spirituale, încât să dezvolți acești factori în mod corect. Dacă tu doar ai fi primit aceste legi, te-ai fi chemat „înger”, adică ai fi existat în ele de la început, dar atunci ai fi ca o capră sau o vacă.

Din Lecția de Cabala în limba rusă din 12/03/2017

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed