De ce un om are nevoie de credință?

Intrebare: De ce o persoana, spre deosebire de animale, din timpuri stravechi are nevoie sa creada in ceva?

Raspuns: Incertitudinea cu privire la urmatoarea zi il ingrijoreaza pe om. In animale aceasta intrebare nu apare, deoarece ele nu au nicio grija cu privire la ce se va intampla in viitor. O bestie se supune instincelor. Omul nu are aceste instincte, insa are multe griji, frici si dubii fata de viitor.

Incertitudinea face ca o persoana sa aiba nevoie sa creada in ceva mare, astfel incat cel putin sa spere pentru mila sa, compasiunea sa si trantamentul sau bun. Deoarece o persoana nu poate controla viitorul ei, se gandeste ca daca este cineva care poate, ar trebui sa fie in relatii bune cu el. Acesta este motivul pentru care au aparut intrebarile despre fortele naturii, care intr-un final au dus la aparitia religiilor.

Religia a aparut in zorii umanitatii. Am putea spune ca nevoia pentru credinta s-a ridicat in momentul in care maimuta a evoluat in om, deoarece din acel moment a inceput sa se intrebe de viitorul lui. Omul a inceput sa se intrebe pe sine ce va aduce ziua de maine si a cautat sa explice tot ceea ce s-a intamplat cu el.

Omul se distinge de animale in aceasta anxietate fata de viitor: Ce se va intampla cu viata mea, care este scopul ei? Desi aceasta intrebare apare inconstient si nu este formata, asta este defapt ceea ce face distinctia dintre om si bestie. Omul are nevoie de credinta in timp ce bestiile nu au nevoie de ea.

Din lectia de Cabala in limba rusa din 9/25/16

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: