De dragul corectării unui suflet comun

Atunci fiii lui Ruben și fiii lui Gad și jumătatea seminției lui Manase au răspuns și au vorbit căpeteniilor miilor de oameni ai Israelului.

„Dumnezeu, Dumnezeu, Domnul, Dumnezeu, Dumnezeu, Domnul, El știe, și Israel va cunoaște; dacă este în răzvrătire sau în păcat împotriva Domnului, nu ne mântui astăzi.

Dacă ne-am construit un altar şi ne abatem din urmărirea Domnului sau din a-I oferi ofrandă arsă sau ofrandă de mâncare sau dacă-I oferim jertfe de pace, Domnul Însuși să o ceară (Iosua, 22: 21-22: 23).

Întrebare: Înainte de a începe războiul din Trans-Iordania, ambasadorii au fost trimiși acolo pentru a afla intențiile celor două triburi și jumătate din Israel, care au trecut dincolo de Iordan și au construit acolo un altar.

Triburile lui Manase, Gad și Ruben și-au explicat acțiunile prin faptul că vor trece ani, iar Iordania va deveni graniță și va împărți poporul. Prin urmare, se temeau că cele zece triburi rămase de cealaltă parte a Iordanului vor dori să le lipsească de ocazia de a se ruga și de a-L sluji pe Dumnezeu într-un singur templu. Și doar pentru a arăta că sunt un singur popor, au construit un altar.

De ce le era frică de ceea ce ar crede alții?

Răspuns: Vorbim despre conexiunile interne dintre toate dorințele sufletului împrăştiat al lui Adam. Pentru fiii lui Israel, principalul lucru este că aceștia sunt împreună, pentru că abia atunci corectarea personală a fiecăruia îi afectează pe toți ceilalți – toate dorințele comune.

Ei nu se gândesc la ei înșiși, ci la corectarea generală. Totul este doar pentru a corecta un singur suflet comun. Prin urmare, orice separare și înstrăinare este teribilă pentru ei.

Comentariu: De asemenea, spuneți în mod constant că singurul lucru pe care ar trebui să-l facă oamenii este să dorească să ajungă la unitate.

Răspunsul meu: Da, cel mai important lucru este să ajungem la o părere comună, la gânduri, la Creator, sub care toată lumea se poate uni și poate distruge orice separări care ne divid, astfel încât să nu existe nimic care să separe o persoană de o persoană. Numai căutarea reciprocă pentru un singur scop. Fiecare, bazat pe sufletul său, ar trebui să  încerce să facă acest lucru cât mai eficient posibil Aceasta se numește „un singur altar”, „un singur templu”.

Din KabTV “Secretele Cărţii Eterne” 8/23/21

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed