De la Babilon la Roma, partea 6

Transformând Cabala în Filozofie

Comentariu: Umanistul german Johann Reuchlin, în cartea sa ‘Despre arta Cabalei’ scrie: „Cu toate acestea, superioritatea lui Pitagora nu a venit de la Greci, ci din nou de la Evrei. După lungi rătăciri, el a adus acasă ceva demn de admirație și a fost primul care a redenumit „Cabala” în „Filosofie” – un cuvânt grecesc necunoscut anterior. ”

Există multe fapte care confirmă faptul că Grecii antici au învățat de la înțelepții Primului și celui de-al Doilea Templu. Îți poți da seama că filozofiile lui Platon și ale lui Aristotel sunt pătrunse cu ideile lor.

Răspunsul meu: Savanții Greci nu au ascuns-o. Comunicarea era destul de ușoară în acele zile. Astăzi, există multe bariere civilizaționale.

Deși pare să existe o legătură între universitățile moderne; totuși, egoismul intern respinge un om de știință de altul. În vechime, învățarea unii de la alții era în general acceptată. Prin urmare, mulți filosofi și oameni de știință au învățat de la Evrei în timpul profeților, adică pe vremea Primului Templu.

Comentariu: Rabinul din Sochaczew a scris: „Știința Greacă a filozofiei, derivată din scrierile regelui Solomon, a apărut după distrugerea Primului Templu. În orice caz, aceste scrieri au fost corupte cu adaosuri, omisiuni și înlocuiri într-o asemenea măsură încât falsele cunoștințe s-au amestecat în ea. Dar, într-un fel sau altul, baza științei este bună, deși părți ale răului s-au amestecat cu ea. ”

În mod similar Cabalistul modern din secolul XX ,Baal HaSulam scrie: „Înțelepții Cabalei observă teologia filozofică și se plâng că au furat învelișul superior din înțelepciunea lor, pe care Platon și predecesorii săi Greci le-au dobândit în timp ce studiau cu discipolii profeților din Israel. Au furat elemente de bază din înțelepciunea lui Israel și au purtat o mantie care nu este a lor.”

Răspunsul meu: Adevărul este că Grecii antici au dobândit abordarea generală a cosmologiei din Cabala și au continuat extragerea propriilor concluzii din aceasta.

Din emisiunea de pe KabTV „Analiza sistematică a dezvoltării Poporului Israel, partea 6” din 7/8/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: