De la confuzie la înțelepciune

Întrebare: Munca noastră este împărțită în două tipuri, munca în grup și munca pentru 99% din umanitate. Adeseori, combinația acestora doua crează confuzii și, ca rezultat, apar tot felul de probleme în grup. Cum trebuie cineva să muncească corect cu aceste două orientări în grup și să mențină integritatea?

Răspuns: Tot ceea ce se referă la proprietatea dăruirii, la proprietatea spirituală, ne este opusă nouă; așadar, nu este percepută de către noi în mod direct, simplu și clar.

Sunt sigur că mulți dintre voi au trecut deja prin stări similare. Studiați și participați în evenimente ale grupului; în general, totul este suficient de clar și de înțeles pentru voi și, deodată, ”Boom!” totul se blochează: Nu mai știi și nu mai înțelegi nimic; devine impermeabil, nu mai prinzi nimic. Poți să te afli într-o asemenea stare pentru o zi sau pentru o săptămână sau poate fi mai mult.

Asta se întâmplă atunci când Lumina superioară acționează asupra noastră. Apoi, totul începe să devină clar, totul devine mult mai simplu și mai de înțeles decât a fost înainte; citești același text și începi să îl înțelegi mult mai adânc.

Trebuie să aderăm la legile spirituale, la proprietățile care nu există în noi. Iar atunci când simțurile noastre sunt uzate, este atunci când Lumina superioară, Lumina Înconjurătoare (Ohr Makif) ne influențează. În acel moment suntem schimbați.

În timpul acestui proces de schimbare nu știm nimic; ne aflăm într-o stare de amorțeală. După aceea, atunci când Lumina își termină influența ei, este ca și cum ne-am trezi; lumina apare în ochii noștri, începem să înțelegem totul într-o formă clară și bună; începem să vedem totul mai bine.

Același lucru ni se întâmplă nouă acum (simt asta la toate grupurile) cu educația integrală. În mintea noastră asta încă nu lucrează. Înțelegem deja că trebuie să avansăm, să ne schimbăm, să ne plasăm sub influența Luminii, dar nu știm ce să facem pentru a introduce educația integrală, cum să ne întoarcem spre 99%.

Acesta este un proces pe care trebuie să începem să îl simțim în noi. Se va scurge ușor în noi. Ne gândim încă și vorbim despre asta și înțelegerea va dispărea din noi, din nou și din nou. Vor trece două sau trei luni. Uitați-vă cât de mult trece până crește un copil, douăzeci de ani. Același lucru și aici, trebuie să așteptăm.

Astăzi, trecem prin imense schimbări. Unele dintre ele trec repede, alte încet.

Sunt sigur că în două sau trei luni, veți începe să vă descrieți clar unde se găsește educația integrală, unde se află grupul care studiază Cabala, cum trebuie să ne relaționăm la 99% din populație și cum să ne relaționăm la prietenii noștri, cum să diseminăm înțelepciunea Cabala și cum să diseminăm educația integrală.

Toate acestea vor începe peste un timp. Ni se pare că vorbim despre lucruri simple care nu au nimic complicat în ele. Mulți dintre noi au absolvit colegiul, au studiat mulți ani, dar asta nu contează. Intelectul nu ajută aici. Oricum, trebuie să continuăm să învățăm și să fim implicați în educația integrală, precum și în înțelepciunea Cabala.

Mai întâi, veți avea o mare confuzie în minte, apoi totul va începe să devină clar. Dacă vreți să accelerați acest proces, trebuie să vă ocupați serios de ambele. Dacă nu vă ocupați cu asta, nimic nu va merge. Nu veți atrage Lumina Înconjurătoare asupra voastră.

Poate nu aveți posibilitatea să vă implicaţi în diseminarea prin Internet, rețele virtuale, blog, etc. Atunci, începeți să vă implicați în traducerea de cărți, faceți ceva, publicați, printați și distribuiți flyere. Dar cel mai bine este să lucrați pe Internet, este gratis. Iar dacă produceți ceva interesant, milioane de oameni îl vor vedea.

Din Lecția 5 a Congresului din Germania

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: