De la „Eu” la „Noi”

557Întrebare: Experții de la Universitatea din California au constatat că principalul indicator al unei relații bune și fericite este atunci când cuplul folosește „noi” într-o conversație.

Utilizarea cuvântului „noi” este un indiciu al relațiilor mai strânse între oameni, că aceștia nu sunt legați de ego-urile lor în relația lor și că intenționează să dezvolte o cooperare fructuoasă între ei.

Omenirea a trăit în mod constant în „Eu, eu, eu” și continuă să trăiască așa. Am ajuns la un punct mort prin acest mod de a vorbi?

Răspuns: Nu, utilizarea „eu” nu este un punct mort, deoarece este esența mea. Pe asta stau, unde mă mut, ce vreau să fac pentru a îmbunătăți această lume și acesta este motivul pentru care nu cred că este un mod negativ de a vorbi. Dimpotrivă, depinde ce atrag și ce conectez la acest „eu”.

Întrebare: Ce trebuie să atașez la „eu?”

Răspuns: Am o părere, am putere, am capacitatea, am o atitudine bună față de ceilalți, vreau să întruchipez toate acestea, iar apoi „eu” este un element pozitiv.

Întrebare: Și ce este o utilizare negativă a „eu?”

Răspuns: Este opusul, desigur, când vreau să-i domin pe alții de dragul „eu-ului” meu. De fapt, „eu” trebuie să fie foarte clar pentru o persoană. Cine este acest „eu”?

Întrebare: Și cum avansează o persoană din poziția „eu”?

Răspuns: De la „eu” ne îndreptăm spre „noi”, dar „noi” există numai ca numitor comun al „eu” -ului nostru și nu în alt mod. Când încep să mă supun înainte de „noi”, dar eu o fac și nu altcineva care îmi spune „noi” într-un mod familiar, când mă supun și spun „noi”, ceea ce înseamnă că sunt gata să mă conectez cu ceilalți , știind că rezultatul va fi singurul „eu” comun, acesta este deja un nivel diferit.

Aceasta este deja o ascensiune deasupra micului „eu” la „eu” mare, care include „noi” în el.

Din emisiunea de pe KabTV „Știri cu dr. Michael Laitman” din 04.12.2018

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: