De la mijloace la cauza

Întrebare: Care este ajutorul Creatorului?

Răspuns: Dacă o persoană încearcă să gaseasca dragostea şi unitatea de deasupra urii şi repulsiei, va vedea că acest lucru este imposibil. Bunele intentii se intorc in opusul lor de fiecare dată.

La început, atunci când se fac eforturi fara succes, o persoană consideră că acest lucru se întâmplă datorita ei. Mai târziu, acelaşi eforturi ii arata că motivul pentru aceasta este o anumita forţă  externa.

Apoi, prin acumularea  mai multor impresii noi, o persoană descoperă că aceasta nu este o forţă străină, ci Forta Superioara care îl direcţionează în acest fel şi iluminează atitudinea negativă faţă de alţii prin mijloacele diferitelor situaţii din viaţă. Acesta este modul în care o persoană începe să-l descopere pe Creator drept cauza celor negative şi pozitive. El descoperă că Creatorul este forţa care este necesara pentru combinarea extremelor opuse. Fără ajutorul Său o persoană nu poate combina aceste doua calitati in interiorul lui.

După aceea, acest lucru se dovedeşte a fi insuficient. Nu este suficient ca Creatorul ajută o persoană la îmbunătăţirea senzaţiei sale şi aranjarea vieţii sale confortabile. Până acum atitudinea mea rea pentru alţii a fost neplăcuta pentru mine, dar acum vreau opusul: de a folosi totul pentru conectarea cu Creatorul. Combinaţia  contrariilor trebuie să se întâmple numai în interiorul Creatorului şi sa se completeze numai acolo.

Acesta este modul în care o persoană urcă treptat pe o scară înclinată. La început, el vrea să pună Vasul sau în ordine, dar apoi cu ajutorul lor,  se întoarce la Creator şi găseşte combinaţia potrivită cu El. Etapă dupa etapă, atitudinea dreapta la creare devine aparenta într-o persoană: El merge de la mijloace la cauza, de la eforturile de a corecta dorinţele sale la realizarea motivului pentru care el face acest lucru şi ce obtine prin aceasta.

Scopul nu este să te bucuri de îndeplinirea vasului tau, ci de a atinge rădăcina superioară în virtutea muncii tale. Apoi, se modifica atitudinea ta: Prin unirea  dintre Bina si Malchut, descoperi Keter, punctul din litera Yod (י), care este începutul literii Aleph (א), simbolizând munca noastră şi ascensiunea in diagonală.
Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 1/6/11, Scrieri de Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: