De la o cameră mica la o lume imensă

Întrebare: De ce cabaliștii ascund Cabala pentru mulț timp?

Răspuns: Uita-te la tine. Studiezi deja Cabala de ani de zile. Cum ar fi posibil să-ți fie dezvăluit tot ceea ce studiezi dintr-o dată? Chiar și atunci când începi să studiezi orice știință, aceasta iți este dezvăluită treptat, deoarece trebuie să strângi informații, să le depozitezi, să te adaptezi la ele și să le asimilezi în interiorul tău.

Și Cabala este o știință care include simultan sentimentele din interiorul tău. Adică, tu trebuie să te schimbi și să te adaptezi senzitiv la materialul cu care lucrezi. Treptat te obișnuiești cu el și te schimbi în funcție de el; îl vei simți și absorbi în mod diferit. Acestea sunt etape foarte serioase, lungi, de încorporare a unei persoane în înțelepciunea Cabalei și a Cabalei într-o persoană.

Aceasta nu este o știință obișnuită pe care oamenii o deduc din concluziile lor. Sub îndrumarea cabaliștilor descoperi o lume, pe tine și sentimentele tale și începi să îți aplici cunoștințele la lumea care există în jurul tău. O aduci din ce în ce mai aproape de tine și o simți.

Deci, se pare că este nevoie de timp, nu este posibil să o primești imediat. De exemplu, nu poți lua un copil mic la un balet clasic, la teatru sau la un experiment științific, el nu va înțelege. Îl poți lua cu tine, dar nu va primi nimic de la el. Dimpotrivă, el va fi speriat sau va înțelege totul în mod incorect.

Prin urmare, problema nu este că nu vor să dezvăluie cabaliștii imediat totul. Ei, ca adevărați metodologi, înțeleg că este necesară o cale foarte lungă de creștere interioară a unei persoane. Aceasta este problema!

O astfel de maturizare ar putea dura 20 sau 30 de ani. La urma urmei, te adaptezi pe tine însuți la sistemul care funcționează în conformitate cu legi diferite față de corpul animal, lumea noastră primitivă inferioară.

Ești ca un copil mic care iese din cămaruța lui, în care întreaga sa lume a fost încapsulată, în lumea cea mare. Există interacțiuni complet diferite în ea, există străini și alte legi.

Prin urmare, trebuie să te adaptezi. Așa cum în lumea noastră avem părinți și profesori care ne ghidează și creează sisteme speciale de maturizare și încorporare în această lume, la fel este și în înțelepciunea Cabalei.

Cu toate acestea, este mult mai dificil în spiritualitate, deoarece în lumea corporală avem dorințe naturale și organe de simț, dar în Cabala trebuie să le dezvoltăm. Aceasta înseamnă că trebuie să fim uniți în grupuri de zece, prin care vom putea începe să simțim lumea superioară și să ne adaptăm ei.

Doar acum începem acest proces, ieșind treptat din mica noastră „cameră”, nici măcar în lumea cea mare, ci în „curte”. Exact acest lucru începem să-l facem acum!

Din lecția de Cabala în limba rusă 5/2/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: