De la o lume a iluziilor la o lume a realității

Întrebare: De câțiva ani, am tot încercat să înțeleg cine sunt și care este misiunea mea în viață. Cum este posibil să-mi continui calea fără să devin confuz și să fiu capabil să diferentiez adevărul de iluzie.

Răspuns:  De fapt, noi toți de aflăm într-o lume complet iluzorie și începem să atingem această înțelegere prin studiul metodei intelelpciunii Cabalei.

Dar cum putem găsi adevărata lume, imaginea adevărată unde trăim cu adevărat și nu natura aceasta pe care presupunem că o simțim, această presupusă lume- aceasta este problema. Pentru asta trebuie să studiem și să ne angajăm în înțelepciunea Cabalei.

Cabala descifrează recepția, percepția și senzația. Lumea noastră imaginară, care este formată petru noi astăzi prin intermediul simțurilor noastre fizice foarte limitate, se sparge și se deschide în față noastră și începem să vedem o altă lume, care este următorul nivel al dezvoltării umane.

Acei oameni în care este trezită nevoia de a simți viața în forma sa adevărată și nu să rămână într-o iluzie, în general  vin la înțelepciunea Cabalei, încep să studieze și devin implicaţi serios în ea.

Pentru a dezvoltă simțuri noi, trebuie să ieșim în afara noastră, a simțurilor noastre prezente.  Am primit deci iluzia că suntem în această lume astfel încât pare că lângă noi sunt oameni ca noi, care tânjesc să atingă adevărată lor stare și realitatea înconjurătoare.

Mergând în afara noastră înseamnă să începem să ne legăm, participăm și să ne conectăm cu oameni ca noi, astfel încât intregrarea noastră reciprocă unul cu celălalt să ne ajute  să simțim ce este în afara  noastră în loc de ceea ce este în interiorul nostru. Atunci vom începe să percepem lumea care este în afara noastră și nu ce este în interiorul nostru.

Aceasta este sarcină noastră principală, care este pusă în aplicare printr-o lege foarte simplă, “ Să iubești pe aproapele tău că pe tine însuţi” (Leviticul 19:18). Asta înseamnă că începem să ne raportăm la ceilalți cum o facem cu noi înșine, și ne uităm la lume prin sentimentele lor. Aceasta este cee ce se numește, “ să ieși din tine”.

Cabaliștii ne-au dat o lista completă cu îndrumări cu privire la modul de atingere a conexiunii corecte dintre noi, și prin realizarea acestor îndrumări, lucrând într-un grup organizat, atingem o stare în care fiecare dintre noi îi simte pe ceilalți și nu pe el însuși.

În modul acesta persoană iese în afară sa către ceilalți, simțind cu ceilalți o stare mai înaltă, și în acest fel ceilalți devin detașați de ei înșiși și sunt integrați cu persoana, ei simțind starea lor superioară, iar apoi, fiecare dintre noi începem să atingem un nou sistem al structurii lumii, ceea ce se găsește în afară ei.

Odată cu aceasta, toate limitările percepției acestei lumi dispar și începem să simțim  tot ce este în afara noastră și atingem asta prin simțuri noi externe și  nu cele fizice: văz, auz, gust, miros și tactil.

Simțurile externe sunt construite în așa fel încât omul este deasupra dorinței sale, împotriva tendinței sale egoiste să acapareze totul pentru sine. Atunci  el căpăta caracteristici noi, trăsături de dăruire, iubire, trăsături care merg în afara sinelui.

Noile simțuri care sunt dobândite de către noi, le numim “suflet” prin care simțim lumea superioară și nu mai suntem deranjați de percepția noastră limitată. Atunci începem să înțelegem, să atingem și să simțim tot ce se întâmplă cu adevărat cu noi și în întreagă creație.

Din lecţia de Cabala în limba rusă din 13.12.2015

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed