De la o ţeavă groasă la o coardă vibrantă

Întrebare: Simţeam când am început să studiez Cabala că îl pot auzi clar pe Creator. Acum simt că receptivitatea mea a scăzut.

Răspuns: Asta pentru ca Creatorul vrea să te armonizeze cu El mai bine şi să îţi demonstreze că nu eşti destul de bine armonizat cu El. Şi ar trebui să cauţi ca cel mai exaltat moment pe care l-ai experimentat pana acum, iar el să fie constant viu în tine. Tu trebuie, indiferent de obstacole, să te acordezi la acel sentiment anterior, în timp ce el va fi înnoit pana la urma.

La începutul creaţiei, în prima noastră stare experimentată (1), am simţit numai Lumina „Nefesh,” cea mai mică lumină. Apoi, am coborât în lumea noastră, în starea spartă (2), şi ne ridicăm acum din lumea noastră înapoi în starea a treia (3).

A treia stare este aceeaşi ca şi prima, deşi simţim lumina „Yehida” în ea, care este de 620 de ori mai mare decât cea iniţială pe care o aveam în prima stare. Este lumina NRNHY (Nefesh, Ruach, Neshama, Haya, Yechida).

De ce este asa? Deoarece ne-am acordat, în ciuda obstacolelor! Pe drumul de la prima stare la starea a 3-a, ni s-au dat numeroase obstacole de toate felurile, dar, indiferent de ele, ne-am acordat la aceeaşi Lumină, „Nefesh” care a fost la început. Lumina nu se schimbă.

Mi-am ridicat receptivitatea şi am devenit o coardă vibrantă, în locul ţevii groase de metal ce eram la început. Am devenit mai subtil, sensibil, senzual şi receptiv.

Rezultatul este, din prima stare în care am existat plin de lumina „Nefesh” la nivelul nemişcat în care nu simţeam nimic, acum, dimpotriva, mă descoper pe mine egal cu Creatorul, aceasta fiind revelarea marii lumini „Yehida.” De ce este aşa? Doar pentru că m-am acordat la ea. Acesta este procesul prin care trecem.

Din lecţia virtuală în rusă, Fundamentele Cabala 4/21/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed