De la pământ în sus

610.2Întrebare: Dacă Cabala este o știință, de ce operează ea cu un astfel de concept precum Creatorul? Cum este compatibil?

Răspuns: Creatorul este o forță generală a naturii. Acesta este ceea ce a vrut să dezvăluie Einstein ca fizician. Mulți oameni de știință înțeleg că există o singură forță în natură care se manifestă în raport cu noi la fel de multe fenomene și forțe fizice, chimice și cosmice diferite, inclusiv cele despre care nu le cunoaștem încă.

În principiu, în spatele tuturor acestor fenomene și legi particulare pe care le dezvăluim în raport cu simțurile noastre, există o singură forță, o singură sursă. Treptat, pe măsură ce studiem natura, ajungem la această concluzie.

Această singură forță din Cabala este numită Creatorul pentru că ne-a creat. Suntem o creație a naturii. Gematria cuvântului „Teva – natură” este identică cu cuvântul „Elokim – numele Creatorului”. Aceasta indică faptul că Creatorul sau natura este una și aceeași.

Teoria unui singur câmp pe care îl căuta Einstein este absolut clar prezentat în Cabala oricui dorește să o înțeleagă și, pe baza acesteia, determină mișcările lor în acest câmp, la fel cum o sarcină electrică se deplasează într-un câmp electromagnetic la sursa sa. pentru a intra în armonie cu sine.

Să presupunem că o sarcină electrică are masă și că există un fel de câmp gravitațional în care găsește o stare de echilibru. Masa și câmpul gravitațional o trag, ca egoismul, în jos în lumea noastră, iar potențialul electric din ea și sursa câmpului electromagnetic sunt de sus și, în funcție de diferența acestor forțe, rezidă, după cum se spune, între cer şi pământ.

Așa că și noi trebuie să ne dezvoltăm astfel încât potențialul nostru spiritual să ne tragă din ce în ce mai sus de la pământ. Prin urmare, întreaga metodologie a ascensiunii noastre, a dezvoltării noastre, poate fi descrisă în formule fizice clare.

Cabala operează cu termeni absolut reali: grosime, atracție, ecran, rigiditate a ecranului, forță de reflexie, lumină care vine dintr-un anumit unghi, interferență etc.

Odată cu aceasta, la o persoană apar și anumite senzații, pentru că, folosind aceste fenomene, el le aplică în sine, în forțele proprii. Și atunci, prin forțele sale, simte tot ce-l înconjoară, ceea ce se numește lumea superioară.

Întrebare: Cum este posibil ca, prin acești termeni aparent seci, o persoană să ajungă dintr-o dată la senzații?

Răspuns: Este posibil! De exemplu, când te uiți la notele muzicale, ți se pare că pe hârtie sunt desenate niște măzgalituri. Iar muzicianul se uită la ea, plânge, râde și cântă. Pentru el, aceasta este o înregistrare a informațiilor.

Cabalistul vede acest limbaj! Pentru el, această limbă este vie! Sentimentele și forțele încep să joace în el.

KabTV “Prim-Plan. Dincolo de Ultima Linie” 5/3/10

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: